Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Mészáros-Jészai-féle 4iG IT-szolgáltató honlapja.

Hivatalos: 40 százalék fölé növelte részesedését Jászai Gellért a 4iG-ben

Változások a 4iG nagytulajdonosai körül: Jászai befolyása nőtt, Mészárosé csökkent a nyilvános vételi ajánlat lezárulását követően.

Mészáros Lőrinc jobbkeze, Jászai Gellért még júniusban szerzett 40 százalék feletti részesedést a tőzsdén jegyzett informatikai cégben, a 4iG-ben. A jogszabályi előírásoknak megfelelően (a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez) Jászai nyilvános vételi ajánlatot tett a társaság részvényeseinek is. Ez a kör tegnap végül lezárult, szúrta ki tegnap este a Portfolio.hu.

A 4iG tegnapi, a BÉT-en megjelent rendkívüli tájékoztatása alapján Jászai Gellért 30 093 050-ről 37 798850 darabra növelte szavazati jogot biztosító részvényei számát az informatikai cégben, ezáltal befolyásának mértéke 32,01 százalékról 40,21-re módosult. Ezenkívül a Jászai Gellért tulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő befolyásának mértéke 32,01 százalékról 35,02 százalékra emelkedett, az Ikon Befektetési Alapkezelő által kezelt Manhattan tőkealapé 0-ról 5,19-re, az Opus Global által kezelt Konzum PE Magántőkealapé viszont csökkent, 11,91 százalékról 11,63 százalékra.

Mészáros kulcsembere megszerezte a 4iG többségi részét, jelentős felvásárlásokra készülnek

A 4iG körül egyébként is nagy a mozgolódás, a cég július elején jelentette be, hogy felvásárolja a T-Systems Zrt. nagyvállalati üzletágát (a kis- és középvállalati üzletág marad a Magyar Telekomál).

Mészáros és Jászai egységesíti a MÁV és Volán jegyrendszerét

A 4iG nyerte a BKV 19 milliárdos tenderét – nem is akárkikkel

Oszd meg!