Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Máv-Start

Mészáros és Jászai egységesíti a MÁV és Volán jegyrendszerét

Összehangolják a vonatok és távolsági buszok jegyvásárlását és menetrendjét, az ehhez szükséges IT-megoldást a nemsokára összeolvadó 4ig és a T-Systems közösen szállítja 2020 végére.

11,1 milliárd forintért építi ki a Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszert (HKIR)a 4ig és a T-Systems közös konzorciuma – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közleményből.

A projekt célja a helyközi vonatok és buszok, tehát a MÁV és a Volán egységes jegyértékesítési rendszerének valamint a hozzá kapcsolódó háttérinfrastruktúra kialakítása.

Az egészen pontosan 11,15 milliárd forintos megrendelésnek része:

  • a fődiszpécseri rendszer és a kontaktcenter működését segítő rendszerelemek, továbbá jegykiadó automaták, autóbusz OBU-k (jegyértékesítő funkcióval), validátorok, ellenőri készülékek és szoftverliszenszek szállítása,
  • az ezekhez kapcsolódó rendszertervezési, rendszerintegrációs és szoftverfejlesztési szolgáltatások teljesítése,
  • szoftverfejlesztési és rendszertervezési szolgáltatások ellátása a HKIR megrendelői rendszerek közhiteles adatokkal való feltöltéséhez és karbantartásához,
  • menetrendtervezés, hálózattervezés, rugalmas tervező, rugalmas forgalomirányítás, közszolgáltatás kontrolling feladatelem (BI és közszolgáltatási riportok, díjszabás modellező modulok) moduljainak tervezése és fejlesztése.

A rendszer várhatóan 2020 végére valósul meg.

Ezért (is) vették meg a T-Systems-et

A Mészáros Lőrinc korábbi jobbkeze, Jászai Gellért vezette 4ig július 9-én jelentette be, hogy felvásárolják a Magyar Telekomtól a T-Systems Zrt. nagyvállalati üzletágát (a kis- és középvállalati üzletágat leválasztják, az marad a Telekomnál).

A 4ig és a T-Systems korábban is szerepelt már együtt konzorciumban állami tendereken: a felvásárlás bejelentése előtt egy héttel 19 milliárdos tendert nyert a BKV informatikai rendszereinek üzemeltetésére a 4ig a T-Systemsszel és a Sys IT Services Kft.-vel.

Hivatalos a gigaüzlet: Mészáros és Jászai informatikai cége felvásárolja a T-Systemset

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.