Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Háborús veterán kutyák, festménytolvajok – itt a csütörtöki Espresso!

A legjobbak között a CEU épülete, az avantgárd párizsi Roissy reptér pedig már fél évszázada ott van a klasszikusok között. Szépségversenyt nem fog nyerni a Budapest Airport hatszintes parkolóháza, de 2500 autós boldogabb lesz majd, ha megépül. Amszterdam eközben nem szórakozik, egyre kevesebb teret enged az autósoknak, a belváros no-go zóna lesz számukra. Újra rendez Török Zoltán, az Apple kinyírhatja a SIM-kártyát, titkos ajtót találtak egy skót kastélyon, hozunk egy kis szakálltörténelmet, sört, Mona Lisa-bűntényt, lubickolunk a hírek tengerében, hajózzanak velünk!

Olvasd, amit mi is olvasunk!

1 perces

A legjobb négy közé jutott a CEU épülete egy olyan versenyben, ahol jelöltnek lenni is nagy szó. A RIBA (Royal Institute of British Architects) novemberben dönt.

Hortobágyi mese egy csikóról. Természetfilm készül a hortobágyi vadlovak rejtett életéről. Az alkotóhoz, Török Zoltánhoz köthető a 2011-es nagysikerű Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotás is, ami világszerte húsz országban nyert el díjakat.

Színésznőnek készült, borász lett, a művészettel fűszerezi a borászatot a Vylyan pince tulajdonosa – a Forbes Kilövésen beszélgettünk vele egy jót.

Kinyírja az Apple a SIM-kártyát? Az új iPhone-nal még nem, de már készülnek a virtuális SIM-ekre. A telócégek nem fognak ennek örülni.

Hatszintes parkolóházat építenek a reptéren. A Budapest Airport új építményében 2500 autó fér majd el.

Egy másik légikikötőről, a párizsiról ír Bán Dávid, az Építészfórum szerzője: a Roissy repülőtér Paul Andreu avantgárd remeke.

3 perces

Veszélyben Magyarország legnagyobb érintetlen erdeje. Visszaépülhet a korábban felhagyott kisvasút az azóta fokozottan védett területen. Reméljük, ezt átgondolják!

Ez a győri pincér úgy dolgozik, mint egy robot. De csak angolul ért, az egyedi panaszokra nem reagál és borravalót sem kap. Persze, mert tényleg egy robot!

A holland főváros megtelt, valakit muszáj kiszorítani a közterületekről. (Megsúgjuk, az autók lesznek azok.) Mindez egy régen megfogalmazott, és lépésről lépésre bevezetett stratégia része.

Elfogadták a Sargentini-jelentést. A 693 képviselőből 448-an igennel, 197-en nemmel szavaztak, 48-an tartózkodtak. Életbe lép a hetes cikk.

Új szerepkörben a Codecool-alapító: Vinnai Balázs csatlakozik a W.UP csapatához. Vinnai közvetlenül a W.UP-hoz csatlakozása előtt a Finastra (a világ harmadik legnagyobb pénzügyi techcége) chief digital officer (CDO) pozícióját töltötte be. (de nyugi, nem hagyja ott a Codecool-t)

5 perces

A természetfeletti lényeken kívül egykor a csempészek is használták a járatokat, olykor pedig számkivetettek rejtőztek el bennük. Titkos ajtót találtak egy „szellemjárta” skót kastély alatti barlangjárathoz.

Afganisztántól a versenypályáig – Ronin, a három lábú kutya és gazdája a Forbesban, ők indították el a Hard Dog Race nevű versenyt.

A hóna alá csapta a festményt és egyszerűen kisétált vele a Louvre-ból. Vincenzo Peruggia és a Mona Lisa-bűntény. Nem most volt, de érdekes!

Magyarország különösen keveset költ oktatásra, de Írország, Oroszország és a szupergazdag Luxemburg még kevesebbet. Viszont az OECD-tagok közül nálunk jár az egyik legnagyobb kereseti előnnyel, ha valaki diplomát szerez.

Egy kis történelem: a szakáll régtől fogva a férfi test egyik szimbóluma, de egyúttal felforgató hatással is bírhat (lásd: beatzenekarok a Kádár-rendszer idején). Jobban hasonlít napjaink szakálldivatja a 19. századéra, mint gondolnánk.

Jegyet veszek, jegyet veszek! A legjobb, ha a hivatalos úton szerzed be, a neppereket kerüld, de ha meglátod a Viagogo nevét, kezdj el menekülni

Nagyüzemi, kisüzemi, kézműves... A sör úgy általában nagyot ment a 2010-es években, de egy-két fogalmat ideje rendbe tenni.

Nyugi, itt száguldozhatok, a Waze jelzi a trafit! Háhá, barátocskám, tévedsz! A rendőrség új módszereket vet be, mert túl sok az elmeroggyant gyorshajtó.

Itt a szeptember, menetrend szerint támadja az Apple a pénztárcánkat – lássuk az új iPhone-okat!

Oszd meg!