Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Google alapítói 4 évig nem nyúltak a részvényeikhez, most 1 milliárd dollárnyit adtak el belőle

Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói már 2019-ben visszaléptek a vezetői tisztségükből, de az elmúlt négy évben nem adtak el egy részvényt sem. Ezt idén pótolták. 

Az alapítók május óta már egymilliárd dollár (299 milliárd forint) értékű részvényt értékesítettek. 2017 óta, amikor utoljára adtak el belőlük, a Google részvényeinek értéke majdnem megháromszorozódott – írja a CNBC.

Sergey Brin eladásai több mint 610 millió dollárt tesznek ki, míg Larry Page  462 millió dollárt keresett idén részvényeladásból. A Google részvényeinek árfolyama idén 50 százalékkal emelkedett éves szinten. A társaság kiemelkedően jó negyedévet zárt. A Google 50,4 milliárd dolláros (15 ezer milliárd forint) bevétellel zárta 2021 második negyedévét.

Az Alphabet teljes forgalma a második negyedévben 61,88 milliárd dollár volt, ami

62 százalékos bővülést jelentett az egy évvel korábbihoz képest.

Page és Brin a lemondásuk után is igazgatósági tagok maradtak, jelenleg a cég 51 százalékát birtokolják. Larry Page az amerikai Forbes milliárdoslistáján 115,6 milliárd dolláros vagyonával jelenleg a hatodik, Sergey Brin 111,9 milliárd dollárjával a nyolcaik helyet foglalja el.

Borítókép: Rajeshwar Bachu // Unsplash

Oszd meg!