Gattyán György. Fotó: Sebestyén László
Fotó: Gattyán György. Fotó: Sebestyén László
rövid hír

Gattyánék félmásodperces villantásai miatt indul eljárás

Forbes
2022. március 24. 2 perc olvasás

Vajon a kétharmadra van nagyobb esély, vagy inkább a médiahatóság büntetésére?

Bejelentés alapján eljárást indít a Nemzetközi Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azok miatt a felvillanó reklámok miatt, amik a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalomhoz (Memo) fűződnek, írta meg a Telex.

„Felmerült annak lehetősége, hogy a csatornán pillanatreklámként leadott »Digitalizáció« című és a »Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu« elnevezésű, reklámként közzétett közleményeket politikai reklámokként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a közlemény megrendelőjének megfelelő feltüntetésével.

A közlemények üzenetükkel, szín- és formavilágukkal a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatták”

– közölte az NMHH. A fentiek miatt indítottak eljárást a TV2 szolgáltatójával szemben.

Szintén a Telex számolt be a múlt hónapban egy olvasói videó alapján arról, hogyan hirdet a Memo a kormányközeli kézben lévő kereskedelmi tévécsatornán: úgynevezett reklámstinggel, avagy adott reklámblokkban két reklám között csak pillanatokra felvillanó képkockákkal, feliratokkal.

Gattyán, aki a Forbes becslése alapján 253,8 milliárd forintos vagyonnal a 6. leggazdagabb magyar, december közepén jelentette be, hogy indul a 2022-es választásokon. Tavaly a Forbesnak még azt mondta: pártja áprilisban akár a kétharmados többséget is elérheti.

Gattyán tagadta, hogy azért indult volna a választásokon, hogy megossza az ellenzéki szavazatokat, de ettől még tény: a magyar választási rendszer sajátosságai miatt egy-egy új, az ellenzéki színtérre lépő tömörülés a győztes mindent visz választási logika miatt a jelenleg kormányzó Fidesznek kedvez, miközben Gattyán érdekeltségei több ponton is összeérnek a NER-rel.


Frissítés március 24. 10:18-kor: cikkünk eredeti verziójának címe „Félmásodperces villantások miatt indul eljárás Gattyánékkal szemben” volt. Valójában, mint az cikkünk szövegében is szerepel, az eljárás a TV2 szolgáltatójával szemben indult, nem Gattyán Györggyel vagy a Megoldás Mozgalommal szemben. A címet módosítottuk, a hibáért elnézést kérünk.


Borítókép: Gattyán György. Fotó: Sebestyén László