Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elment a Főnök: meghalt Demján Sándor

75 évesen meghalt a második leggazdagabb magyar. Megcsinálta a Skálát, magánosította a Kamazt és átformálta Budapest arculatát. Tizenkét ütős tételével emlékezünk meg arról, milyen ember is volt. 

Életének 75. évében elhunyt Demján Sándor üzletember – közölte a Granit Polus az MTI-vel kedden. A legendás Skála áruház vezetője a szövetkezeti világban kapott lehetőséget, hogy egykori lelencgyerekből vigye valamire – ennek a körnek mindig is hálás volt éppen ezért. A Kamaz magánosításával szerezte első millió dollárját, majd egy ideig Kanadában is élt. Magyarországon hatalmas ingatlanbirodalma miatt ismerik a legtöbben, ennek jó részét eladta 3 évvel ezelőtt az amerikai TPG befektetési cégnek. Cége, a Gránit Pólus csoport tulajdonában van ma is – többek között – a WestEnd City Center, a Millenium Tower irodaházak a Duna parton, a Korda stúdió és a Pólus Center. A régióban több ingatlanérdekeltsége és plázája van a csoportnak – melyben résztulajdonos Csányi Sándor is. A Forbes tavalyi listáján 192 milliárd forinttal a második leggazagabb magyarként szerepelt.

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy 74 évesen is hatalmas ingatlanfejlesztésbe fogott csapatával.

Ilyen a munka az ország második leggazdagabb emberével

2017 májusában volt a Forbes Flow vendége, akkor beszélt arról, hogy már tizenéves korában úgy hívták, a Főnök.

12 ütős tétel Demján Sándortól, akit már tízévesen is főnöknek hívtak

2014-ben a decemberi Forbes címlapján Demján Sándor szerepelt. Nagyinterjút készítettünk vele és megírtuk portréját. Sok erős és súlyos mondatot hangzott el az irodájában. Rendhagyó módon most online is közreadjuk a négy évvel ezelőtti nyomtatott kiadás Demján Sándorról szóló cikkeit.

A fenegyerek – Demján Sándor portréja

Borítókép: Forbes archív / The Orbital Strangers Project

Oszd meg!