Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ilyen a munka az ország második leggazdagabb emberével

A 74 éves Demján Sándor 192 milliárd forintos vagyonával az ország második leggazdagabb embere.

Vagyonának jelentős részét szerezte ingatlanokból (a Gránit Pólus ingatlanállományát idén 1,5 milliárd euró értékűre becsültük, kalkulálva a hitelekkel); kezében maradt többek között a WestEnd bevásárlóközpont, a Budapest Sportcsarnok, a tököli reptér vagy a Korda Filmstúdió.

Mi ugyan pár éve már azt hittük, hogy Demján visszavonulót fújt, most viszont úgy tűnik, szusszant egyet, három kulcsemberével rendezte a tulajdonosi és finanszírozási hátteret, és most már Peter Munk nélkül, de Csányi Sándorral együtt újra álmodott egy nagyot: Budapest és egyben Közép-Kelet-Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést. A nyugati városközpont a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés a régióban. Az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül.

Mivel a milliárdos nem használ laptopot, és telefonon sem beszélnek túl gyakran, Demján az irányvonalak és fontos dolgok lefektetése után szabad kezet ad három kulcsemberének, akik a Gránit Pólus esetében tulajdonostársai is. A számokat bármikor fejből daráló, gesztusaiban is hatékony topmenedzser Ágházi Gyula tehát technikailag is vezérigazgató; a Forbes-nak mesélt elsőként a fontos fejlesztésről. Nem csak a Forbes Kilövésen (lásd videó) és a decemberi lapszámban, és nem csak a városnegyedre vonatkozó terveiről, hanem arról is, hogy milyen a munka az ország második leggazdagabb emberével, valamint két vezetőtársával, Mécs Imrével és Szabó Zsolttal:

Keresd a teljes sztorit a decemberi Forbes-ban!

A nyitóképen Szabó Zsolt és Ágházi Gyula az irodájukban. Fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!