Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Highlights of Hungary_ fotó: Talabér Géza

Egyértelmű győzelem a Highlights of Hungary díjátadóján – a nyertesek idén már kétmillió forintot is kaptak

Hatvannyolcezren adták le szavazatukat az idei Highlights of Hungary versenyén, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) toronymagasan nyert. A virtuális díjátadót megelőző időszakban ötvenöt jelölt várta a szavazatokat. A Forbes különdíjasa az Eperfa játék lett.

Független polgármester és az OMSZ nyerte a főbb kategóriákat

A szervezők minden évben a közönséggel szavaztatják meg, hogy ki kapja a fődíjat – idén az eredmény egyértelmű volt:

a koronavírussal sújtott 2020-ban az Országos Mentőszolgálat erőn felül teljesítő hősei inspirálták a legtöbb szavazót, így a Highlights of Hungary kétmillió forintos fődíját ők kapták.

A nagykövetek által választott nyertes, aki szintén kétmillió forintos jutalomban részesült, idén egy független polgármesterre esett. Gulácsi Erika egy apró Baranya megyei zsákfalut, Szalatnokot virágoztatta fel.

Elindult a közönségszavazás a Highlights of Hungary jelöltjeire

„A Baranya megyei zsákfalu Szalatnak polgármestere több mint 10 éve költözött a második kerületből Szalatnakra. 2019 őszétől a 300 lakosú falu polgármestere.

Szeretett volna megélhetést adni a térségben elő szegény családoknak, ezért uborkatermesztésre bátorította őket,amihez a Hegyháti Gyerekesély program adta a kezdeti lehetőséget.

Ezt a gyakorlatot vitte tovább kinevezése után Szalatnakra, először a közfoglalkoztatásba. Közben más területeken is fejlődik a falu. A legpozitívabb visszacsatolás pedig talán az, hogy idén négy család is otthonául választotta Szalatnakot” – méltatta Törőcsik Franciska, Bujtor István-díjas színművész Gulácsi Erika munkásságát.

Highlights of Hungary_ fotó: Talabér Géza

Bagi László, a Forbes újságírója és Nagy Anna Nóra, az Eperfa egyik tervezője // fotó: Talabér Géza

A lista egyik meglepetése a Vas Megyei Szakosított Otthon lett. Farkas Richárd séf, a Highlights of Hungary egyik nagykövete kiemelte: „a nehéz körülmények között dolgozó szociális munkások és a fogyatékkal élők, ilyen sokrétű és magas minőségi rehabilitációs foglalkoztatása igazán különleges, tiszteletreméltó és támogatni való kezdeményezés.”

Összesen tíz történet kapott elismerést a nagykövetek által összeállított ötvenötös listáról:

  1. Országos Mentőszolgálat  
  2. Nemakarokbeleszolni  
  3. Tanulom Magam
  4. Örökbe Fogadok Egy Ovit! mozgalom  
  5. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet 
  6. Segítség.ma
  7. Pizza Manufaktura
  8. VATES  
  9. Réel Chocolate  
  10. Vas Megyei Szakosított Otthon

A Forbes az Eperfát díjazta

A fődíjak mellett többen különdíjjal térhettek haza. A Forbes különdíját az Eperfa kapta, a díjat Bagi László, a Forbes újságírója adta át. A jelölő PET Kupa csapata így írt az Eperfáról a HoH oldalán : „a faragott, festett gyerekjátékokat a hazai táj és élővilág inspirálta.

A faalapanyagok védett és gondozott területekről, erdészek által kerülnek gondosan kiválasztásra, a gyártás szempontjai mellett az ökoszisztéma érdekeit ugyanúgy szem előtt tartva.”

A KPMG Fenntarthatósági különdíját a Felelős Gasztrohős nyerte, a Rakun Dobozközösség nevű projektükről korábban a Forbes.hu-n is írtunk.

Zöld és fenntartható megoldás az elviteles ételre, amivel a vendég még spórol is

A Glamour a Hosszúlépés- Wonder Woman Budapest projektet díjazta a Glamour&Good különdíjjal, míg a Munch.hu a Családokért felelős tárca nélküli miniszter helyettes államtitkárságától megkapta a Családbarát különdíjat.

A kiemelt képen a HoH idei nyertesei és nagykövetei // fotó: Talabér Géza

 

 

Oszd meg!