Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elindult a közönségszavazás a Highlights of Hungary jelöltjeire

A korábbi évekhez hasonlóan két díjat oszt ki Highlights of Hungary, de történetében most először mindkettő mellé pénzdíjat is kitűztek a szervezők. Az elismeréseket február 25-én egy online eseményen adják majd át.

Az összesen 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a közönség  eldöntheti, hogy ki nyerje meg a fődíjat. Változás, hogy idén a közönség mellett a Highlights of Hungary nagykövetei is kiválasztanak majd egy olyan jelöltet, aki díjazásban részesül.

Az idei jelöltek között van például a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, melynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet a fővárosban, a TeatRom Színházi Fesztivál, és a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, de lehet szavazni az Országos Mentőszolgálat hőseire, az ételpazarlás ellen küzdő, három egyetemista által alapított Munch.hu nevű startupra, és a Tiszaörsi Tésztamanufaktúrára is.

Jelölt lett még a közösségi zeneoktatást kínáló Superar Zeneművészeti Program, a @síkidegvagyok nevű Instagram-oldal, a street workout eszközöket gyártó HardBodyHang csapata, akik Japántól Szaúd-Arábián át Spanyolországig építettek már pályát, és a Kikapcs. Alapítvány is. A sportolók közül Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat.

A jelöltek teljes listája itt érhető el, szavazni pedig itt lehet. 

Borítókép: A Highlights of Hungary idei jelöltjei

Oszd meg!