Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányi szerint ez lesz a következő évszázad nagy üzlete

Tavaly megvette a Budai Egészségközpont 60%-át, nagy lehetőségeket lát az egészségügyben. 

Az organikus növekedés mellett az OTP az akvizícóval kíván bővülni, a következő 1-2 évben akár 5-6 bankot is vásárolhat a régióban – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója csütörtökön az Inforádió Aréna című műsorában. Erről már korábban is beszélt a Forbes listája szerint a leggazdagabb magyar, az OTP célja, hogy bevételeinek 70%-a érkezzen a külpiacokról (most 45% ez az arány).

Csányiék jól jártak az adócsökkentéssel, rekordosztalékot fizetnek

A Budapest Bank esetleges megszerzését firtató kérdésre azt mondta, ha eladásra hirdetnék meg a bankot, átgondolnák a lehetőségeket, de a BB nem tartozik az OTP kiemelt célpontjai közé.

Hogy mely bankok lehetnek az OTP célpontjai, arról írtunk a Forbes most megjelent különszámában, a Világ milliárdosai című, a Forbes globális gazdaglistáját is tartalmazó kiadványunkban.

Egy magyar milliárdos Svédországban: minden pénzét a világbékére tette fel

Az újabb nagy üzlet

A következő évtizedek vagy évszázad jelentős üzletei között említette a magánegészségügyet, az élelmiszert és az ivóvizet. “Ennek megfelelően kerestem mindig a lehetőséget, hogy a magánegészségügybe befektessek” – mondta, megemlítve a Budai Egészségközpont többségének megszerzését. Hozzátette, hogy egyre nagyobb az igény a magas színvonalú és korszerű egészségügyi szolgáltatások iránt. “Célunk az, hogy jelentősen bővüljünk, azokban a szegmensekben, ahol nem megfelelő az ellátás, de nagyok az igények a magyar egészségügyben” – mondta.

Erről az üzletről szintén írtunk az említett különszámban. A régió országaiban mindenhol van több ezer ágyas magánkórház – Magyarország a kivétel. A Budai Egészségközpont jó kiindulási platform lehet egy fekvőbeteg-ellátást is biztosítani képes nagyobb intézmény felhúzására is.

A magánegészségügyi piacon amúgy nagy a mozgolódás.

Gazdát cserélt az ország legkomplexebb magánkórháza

Új magánkórházat kaptak a budaiak

Oszd meg!