Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Új magánkórházat kaptak a budaiak

A mozgásszervi problémák kezelésére, programozott ortopédiai műtétekre specializálódott Emineo Egészségügyi Központ magánkórházat nyitott a Hegyalja úton. A Knoll házaspár és befektetőtársuk egymilliárd forintot költöttek a kórházra.

Knoll Zsolt, az egyik legismertebb hazai térd- és vállspecialista 2009-ben indította el első önálló szakrendelőjét feleségével, a szintén lábsebész (mellékesen balettáncos) Börzsei-Knoll Veronikával Újbudán. Az indulás körülbelül 100 millió forintot igényelt – erről két évvel ezelőtt beszélt a Forbesnak a házaspár, amikor portrét írtunk róluk a magazinban (2016/április). Az Emineo (a név a latin eminensből ered) a következő években folyamatosan bővítette szolgáltatásait, 2013-ban újabb százmilliós beruházásból baleseti sebészettel is kiegészült: a rendelő mellett, ugyanúgy Újbudán megnyitották a kora reggeltől késő estig tartó traumatológiát.

Az Emineo alapítói: Börzsei-Knoll Veronika és Knoll Zsolt. Fotó: Orbital Strangers

Az Emineo alapítói: Börzsei-Knoll Veronika és Knoll Zsolt. Fotó: Orbital Strangers

A nagy dobás ugyanakkor most következett el: 1 milliárd forintos befektetéssel (a Knoll házaspár mellett Fábián Kálmán stratégiai vezető a befektetőtárs) ortopédiai magánkórházat építettek, március 28-án adták át, április 4-én kezdi meg működését. Az Emineo profilja az évek során nem változott: mindig is a volt a cél, hogy a lábujjtól a fejbúbig mindenféle mozgásszervi panaszt tudjanak kezelni, vagyis továbbra is kifejezetten mozgásszervi betegségeket gyógyítanak, de immár nem csak egynapos műtéti beavatkozásokat, hanem akár többnapos, több hetes ellátást igénylő nagy műtéteket is tudnak végezni.

Az Emineo új magánkórházának egyik szobája

Az Emineo új magánkórházának egyik szobája. Fotó: Emineo

A Hegyalja úti kórházban tíz szobában egyszerre körülbelül húsz pácienst tudnak majd ellátni (vannak 1, 2 és 3 ágyas szobák), és itt is végeznek majd járóbeteg szakrendeléseket. Egy-egy komolyabb műtét (csípő- vagy térdprotézis-beültetés) ára a hivatalos árlista alapján 1,5 millió forint körül lesz, nem nehéz megjósolni, hogy ezzel az eddiginél komolyabb szereplővé válhat az Emineo a hazai magánegészségügyi szolgáltatók piacán. A Forbes magánegészségügyi listáján már eddig is helyet kapott a húsz legnagyobb magánintézmény között, 2016-ban közel 400 millió forint volt az árbevétele.