Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

350 ezer forintos covidbónuszt ad az egyik német autógyár

A vállalat így szeretné köszönetét is elismerését is kifejezni, hogy a munkatársak a pandémia alatti nehéz helyzetben is helyt álltak.

Megállapodtak a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselői, és az Audi munkatársai egyszeri juttatásként, bruttó 350 ezer forint covidbónuszt kapnak. Az összeg 2020. április 1-jétől 2021 március 31-ig tartó időszakra vonatkozik.

A Telex úgy tudja, hogy néhány kivételtől eltekintve (speciális oknak kell fennállnia) szinte valamennyi, aktív munkatárs megkapja ezt az összeget. Az Audiban mintegy 12 ezren dolgoznak.

Értékelik a lojalitást és az erőn felüli kitartást

„Az elmúlt év során olyan még soha nem látott nehézségekkel kellett szembe néznünk, amelyek teljesen megváltoztatták az addigi életünket a magánéletben és a munkában egyaránt. A világjárvány extra kihívások elé állította tagjainkat, munkatársainkat, akik példátlan hozzáállással, lojalitással és erőn felüli kitartással bizonyították, hogy ezekben a nehéz időkben is helytállnak.

Ezért az AHFSZ (Audi Hungária Független Szakszervezet) fontosnak tartotta, hogy elismerésben részesüljenek munkatársaink.

A vállalatvezetéssel sikerült rövid idő alatt megállapodnunk, az együttműködést szeretnénk ezúton megköszönni. A teljes elnökség nevében kívánok jó egészséget és kitartást mindenkinek!” – nyilatkozta Horváth Zoltán az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese.

Korábban teljesen leálltak a gyártással

Az Audi a magyar ipar egyik komoly szereplője, több nagy magyar cég is a gyár beszállítója.

2020 márciusában a győri részleg a koronavírus-járvány miatt teljesen leállt.

Akkor az Audi AG ingolstadti, brüsszeli és mexikói egysége is felfüggeszti a termelését, ezt már korábban közölték. Ennek nem csak a már említett alapanyag-beszállítási bizonytalanság volt az oka, de az érzékelhető keresletcsökkenés is. 

Leáll a győri Audi, ez komolyan érinti a beszállítókat is

Magyarországon globális összevetésben népességarányosan is nagyon sokan haltak meg koronavírusban (a járványidőszakra vetített adatokban átvettük a vezetést a csehektől).

Az összeszerelő régiót komolyan elkapta a harmadik hullám

Ahogy arról tegnap is írtunk, a járvány harmadik hulláma erőteljesen elkapta a közép-kelet-európai régiót.

Látványos az is, hogy a legtöbb halálos áldozat listáján az első tízben szinte csak közép-kelet európai országok tűnnek fel, amiben komoly szerepe lehet annak, hogy a régióban nagy a súlya az iparnak, gyártásnak, összeszerelésnek, nyugattal összevetve jóval kisebb arányban lehet az embereket otthoni munkára küldeni, kiiktatni a kontaktusokat.

A kiemelt képen az Audi győri gyára // fotó: Audi Médiacenter

Oszd meg!

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója