Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Leáll a győri Audi, ez komolyan érinti a beszállítókat is

A gyár később nyilatkozik majd az újraindításról és a dolgozók kompenzációjáról. A leállás oka: a koronavírus-járvány.

A győri Audi gyár hétfőn már nem termel majd, az újranyitásról és a dolgozók kompenzációjáról később adnak ki közleményt – közölte a cég a Totalcar megkeresésére.

Az Audi AG ingolstadti, brüsszeli és mexikói egysége is felfüggeszti a termelését, ezt már korábban közölték. Ennek nem csak a már említett alapanyag-beszállítási bizonytalanság az oka, de az érzékelhető keresletcsökkenés is.

A győri Audi eddig is hozott óvintézkedéseket a vírusfertőzés távoltartásának érdekében, de a külföldi gyárak leállítása után várható volt, hogy Győrben is felfüggesztik a termelést.

A magyar GDP-nek mintegy 4,5 százalékát adja a járműgyártás. A Suzuki magyar gyárában már megkezdődtek az átszervezések, az Opel és a Mercedes háza tájáról egyelőre nincs hír. A járműgyártás akár részleges leállása is komoly exportkiesést jelenthet Magyarországnak.

Az Audi a magyar ipar egyik komoly szereplője, több nagy magyar cég is a gyár beszállítója. Az ideiglenesen bevezetett leállás komolyan fogja érinteni a beszállítói láncot, ezen keresztül a magyar gazdaságot is.


Borítókép: Az Audi győri gyára. Fotó: Audi Médiacenter

Oszd meg!