Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Civilek, akik partival ünneplik az adófizetést – Magyarországon

A vállalkozások felelősségére hívja fel a Bridge Tax Party-val, a zenekarok április végéig jelentkezhetnek.

Másodszorra szervezi meg a Bridge Budapest a társasági adóbevallás határidejéhez kötődően a Bridge Tax Party eseményt május 31-én. Az angolszász kultúrkörben nagy hagyománya van a céges “tax party”-nak, amikor a vállalat teljesíti kötelezettségeit az adóhatóság felé.

A Bridge Budapest az adóparti meghonosításával a vállalkozások felelősségére kívánja felhívni a figyelmet.

Erre van is egy saját kezdeményezése, a Vállalható Vállalkozás, ami éppen azt tűzte ki céljául, hogy a csatlakozó vállalatok jó példáin keresztül hívja fel a figyelmet a cégek felelősségére környezetük és a társadalom iránt. A kezdeményezéshez már több mint 400 magyar vállalkozás csatlakozott.

Sikeres vállalkozók mondják el, miért éri meg egyenesnek lenni

„Sokan néznek ránk furcsán vagy nevetnek ki, hogy az adófizetést propagáljuk, sőt ünnepeljük, ugyanakkor fontosnak tartjuk tudatosítani, hogy a befizetett adó egy versenyképes gazdaságban a közös terhek alapja.

Még ha a felhasználása nem is mindig ideálisan történik, ez nem tart vissza bennünket attól, hogy abban higgyünk, érdemes vállalható módon vállalkozni.  Ez az út a fenntartható, hosszú távú működéshez.

Minden vállalkozó akkor tesz a legtöbbet a környezetéért, ha értelmes munkahelyeket hoz létre és ennek része a pénzügyi tudatosság, a kiszámítható adófizetés is.” – fogalmaz Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője, aki korábban egy hosszabb cikkben is kifejtette a Forbes-on, milyen jelentősége a jó példáknak, és hogyan rombolhat a rosszul máködő vállalkozói szféra.

Nemet mondanak-e a csúszópénzre a magyarok a tisztább versenyért?

A Tax Party-val együtt tartják a a Céges Zenekarok Éjszakáját is, ahova olyan csapatok jelentkezését várják, akiknek tagjai valamilyen vállalati kollektívából verbuválódtak, van legalább három számuk, tehát minimum negyedórás műsort tudnának adni az este során.

Jelentkezni a Bridge Budapest Egyesület honlapján elérhető jelentkezési lapon lehet, a határidő április 30.

A Prezi, Ustream és LogMeIn által alapított non-profit szervezet idén ünnepli az ötödik születésnapját is, ezért még nagyobb bulira készülnek, mint a tavalyi.

Legyen Magyarország adóparadicsom!

Oszd meg!