Fotó: Bill Gates
rövid hír

Bill Gates szerint így alakulhat jövőre a koronavírus-járvány

Forbes
2021. november 18. 1 perc olvasás

Bill Gates szerint már jövő év közepére a szezonális influenza szintjére csillapodhat a koronavírus-járvány, legalább is az optimista forgatókönyv szerint. 

A Microsoft alapítója kiveszi a részét a járvány elleni küzdelemből, alapítványa támogatta a fejletlen országoknak vakcinát beszerző Covax programot és adott pénzt koronavírus-gyógyszer fejlesztésére is. Gates már a covid megjelenése előtt sokat beszélt arról, a globális járványok komoly kockázatot jelenthetnek a jövőben, ezek megfékezésére már korábban is sokat adakozott. 

Gates szerint a koronavírus-járvány okozta halálesetek és fertőzési számok a szezonális influenza által okozott szint alá csökkenhetnek már jövő év közepére, feltéve, hogy nem jelennek meg új fertőzőbb, halálosabb variánsok – szúrta ki a Portfólió a milliárdos nyilatkozatát, amit egy szingapúri rendezvényen mondott.

Bőrtapaszos covid-vakcinával ígér hosszabb immunitást a brit Emergex

Az oltással szerzett és a természetes immunitás mellett megjelentek a szájon át szedhető gyógyszerek is, ezért szerinte a halálozási ráta és a járvány erőssége drámai mértékben fog csökkenni.

Gates azt is mondta, hogy a világból az influenzát is ki kellene irtani, az ugyanis nagyban csökkentené a jövőbeni világjárványok esélyét.