rövid hír

Az év munkahelye: tavaly Zoomon rúgtak ki 900 embert, most a cég felét építhetik le

Forbes
2022. március 08. 2 perc olvasás

Ismét szimpatikus PR-fogásra készülhet a hírhedt jelzálogcég. Nagy kérdés a legutóbbi fiaskó után, hogyan közlik majd az alkalmazottakkal, hogy elbocsátják őket.

Egyre beszédesebb a jelzálogokkal foglalkozó startup, a Better.com neve: miután tavaly év végén végigsöpört a hír, hogy Vishal Garg cégvezér egy jól irányzott Zoom-bejelentkezéssel egyszerre tette ki azonnali hatállyal 900 munkatársukat, majd egy rövid kényszertávozás után vissza is tért pozíciójába, a Techcrunch cégközeli forrásokra hivatkozva arról ír, hogy immáron állományunk felét tervezik kirúgni.

Egy cirka négyezer alkalmazottat.

Csupán három hónap telt még el az ominózus 900-as kör óta, a nagy felezésre a források szerint március 9-én kerülhet sor. A cég elvileg korábbra tervezte a nagy dobást, csakhogy mivel már korábban kiszivárgott a leépítés, ezért újraütemezték azt. Állítólag minden részlegüket és szintet érint az elbocsátási banzáj.

A startup nem sokkal a decemberi történések előtt jelentette be, hogy 750 millió dolláros befektetői tőkeinjekcióhoz jutott, ami 7 milliárd dollárra értékelte a Better.com-ot. A járvány alatt a cég online szolgáltatásai iránt hihetetlenül megugrott a kereslet, különösen az alacsony szinten elérhető kamatlábak miatt.

Csakhogy a kamatszint növekedésével minden bizonnyal a cég is már egyre nehezebb versenypiaci helyzetbe került, majd így kényszerült végül elegánsnak cseppet sem nevezhető fordulatokra.