Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Warren Buffett majdnem teljesen kiszállt korábbi gigabefektetéséből

Több mint 30 év után szállt ki egyik legsikeresebb befektetéséből a 90 éves Warren Buffet, miután a Berkshire Hathaway csaknem teljesen eladta a negyedik amerikai bankban, a Wells Fargoban meglévő részesedését. 

A történelem legsikeresebb befektetője, a Forbes-listán hatodik leggazdagabb Buffett láthatóan elkezdett visszavonulni, a Berkshire Hathaway éves befektetői találkozóján lehetséges örököse is szóba került.

A Reuters beszámolója szerint  a Berkshire Hathaway március végén 26,4 milliónyi Wells Fargo részvényt tartott, míg 2018 januárjában még 32 milliárd dollárnyit. Buffett 1989-ben kezdett befektetni a San Francisco-i bankba,és azóta 12,7 milliárd dollár értékben vásárolt részvényeket, amellyel 10 százalékos részesedést épített fel a pénzintézetben. A jó üzletet, és egyben a bank hírnevét azonban beárnyékolta a nyilvánosságra került több millió nemkívánt számlanyitás, és biztosításkötés, illetve az agresszív értékesítési számok és egyéb, nem túl ügyfélbarát módszerek.

A Berkshire-nek más bankokban is jelentős részesedése van, a Bank of Americában például 11,7 százalékos.

Borítókép: Warren Buffett // Facebook

Oszd meg!