rövid hír

Befagyasztotta a vezetőség fizetését az Alibaba, hogy a junior munkatársak több pénzt kapjanak

Forbes
2021. április 30. 1 perc olvasás

Jack Ma nagyvonalú volt a junior munkatársakkal.

A kínai online kereskedelmi óriás, az Alibaba 2021-ben csak különösen kiemelkedően teljesítő szenior és magasabb beosztású munkatársainak ad fizetésemelést, ugyanakkor a junior munkatársak fizetése nagyobb összeggel emelkedett – tudta meg a Reuters.

A hírügynökség szerint a döntést a kínai hatóságok Alibabára kiszabott, 2,75 milliárd dolláros bírságával van összefüggésben. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem rengette meg Jack Ma cégét, mert közvetlenül a bírság kiszabásáról szóló hírek után emelkedett a részvényeinek árfolyama.

Mának nem ez volt az egyetlen konfliktusa a kínai hatóságokkal, év elején hónapokra gyanús körülmények között egyszerűen eltűnt a nyilvánosság elől.

Börtön, halál, örök rejtély – hova tűntek eddig a kínai milliárdosok? Mire számíthat Jack Ma?

Információk szerint több száz Alibaba-munkatárs esik el fizetésemeléstől, arról azonban nincs hír, hogy mennyi embernek érkezik mostantól több pénz a bankszámlájára. A névtelen források szerint azt állították, jelentős emelésről van szó az esetükben.

Az Alibaba a Reutersnek eljuttatott közleményében a tehetségek megtartásával indokolta a fizetésemelést, a befagyasztott jövedelmeket ugyanakkor nem kommentálta. A cég 2020 végén 252 ezer embert foglalkoztatott, és rendszerint áprilisban dönt a fizetésekről.

Borítókép: Az Alibaba központja a kínai Hangzsuban Fotó: Thomas Lombard / Wikimedia