rövid hír

Az Apple korábbi nagyágyúját igazolta le a nagyot álmodó műhúsgyártó

Forbes
2021. április 16. 2 perc olvasás

Az Impossible Foods amerikai műhúsgyártó Steve Turnert, az Apple korábbi kreatív igazgatóját igazolta le, hogy a marketingfejlesztésével pörgesse fel a tőzsdére készülő cég eladásait. 

A 2011-ben alapított élelmiszervállalat eddig 1,5 milliárd dollárnyi tőkét vont be olyan kockázatitőke-befektetőktől, mint a Koshla Ventures és a Horizons Ventures, de magánbefektetőként a rapper Jay-Z és a teniszbajnok Serena Williams is beszállt. 2020-ban nagyot ugrottak, kiskereskedelmi partnereik száma 150-ről 20 ezerre nőtt, termékeik már az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc, a Walmart üzleteiben is kaphatók. 

A most a vállalathoz érkező Steve Turner Steve Jobs közvetlen munkatársa volt, 11 évig dolgozott az Apple-nél, ahol számos ikonikus termék, az iPod és az iPhone-ok bevezetésében vett részt.

Tőzsdére lépne az amerikai műhúsgyártó cég, amibe Jay-Z és Serena Williams is beszállt

A Reuters úgy tudja, az Impossible Foods egy éven belül tőzsdére menne, Turner lesz felelős a marketingért és a vásárlói tapasztalatok összegzéséért. 

A szakértők által 10 milliárd dollár értékűre becsült startup IPO-val (elsődleges részvénykibocsátással) vagy a Wall Street egy új kedvenc befektetési formájával, a SPAC-kal (special purpose acquisition company) indulna a tőzsdén, utóbbi azt jelenti, hogy egy teljesen üres, tevékenység nélküli vállalat, amely már végigment a részvénykibocsátási folyamaton, felvásárolná az Impossible Foods-ot. 

A teljes amerikai műhús-kereskedelem egyébként 7 milliárd dollárra rúgott 2020-ban, ami 27 százalékos növekedés éves szinten.

Zabálják a tőzsdeguruk az üres cégeket akkor is, ha veszteséggel járnak

 

Borítókép: Unsplash // Sam Moqadam