Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mindent beleadnak, minden idők legnagyobb augusztus 20-ját szervezné meg a kormány

Néhány napra eltörlik a járványügyi korlátozások nagy részét.

Augusztus 18-22. közötti időszakra felfüggesztenek több érvényben lévő, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzeti védelmi intézkedést – derül ki a Magyar Közlönyből, hogyan készül a kormány az államalapítás ünnepére. Ezen felül a kormány a szeptemberben Budapesten tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, illetve a Kincsem parki FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokságra is feloldja a korlátozásokat.

Az állami, önkormányzati programokon való részvételhez nem lesz szükség védettségi igazolásra.

A kormány „minden idők legnagyobb szabású Szent István-napi fesztiváljára készül”, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen több száz program lesz – mondta még kedden Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, megelőlegezve a rendelet tartalmát. A kormány magyarok tömegeit várja a rendezvényekre.

Engedmények a negyedik hullám kapujában

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már július 7-én a Kormányinfón arról beszélt, számít a kormány a negyedik járványhullámra. Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn ezt megerősítve arról beszélt, hogy

Ha lesznek is korlátozó intézkedések a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt, azok az átoltottság miatt „nem lesznek olyan kiterjedtek és olyan mélységűek, mint a korábbi vírushullámoknál.”

Oszd meg!