rövid hír

Bizonyítania kell az Apple dolgozóinak, hogy megkapták az emlékeztető oltást

Forbes
2022. január 17. 2 perc olvasás

Az oltatlan Apple-munkatársaknak pedig minden alkalommal negatív covidtesztet kell felmutatniuk, mielőtt bemennének az irodába.

Megköveteli az Apple a boltjaiban és az irodákban dolgozó munkatársaitól is, hogy felvegyék a harmadik covid-19 elleni védőoltást – ezt a The Verge tudta meg a cég egy belső e-mailjéből.

Ha valaki már felveheti a harmadik oltást, négy hét türelmi időt kap a cégtől, hogy beadassa magának. Az ezt elmulasztóknak rendszeresen teszteltetniük kell magukat, hogy beléphessenek a boltokba, partnerüzletekbe és az Apple irodáiba. Az intézkedés február 15-től érvényes.

Az oltatlanok antigén gyorstesztelés után léphetnek csak be a munkahelyükre. Ez az intézkedés már január 24-től életbe lép, és minden Apple-alkalmazottat érint.

„Az első oltások gyengülő védelme és a fertőzőképesebb új variánsok miatt szükség van emlékeztető oltásra a súlyos lefolyású koronavírusos megbetegedés ellen” – áll a The Verge által megszerzett e-mailben.

Tavaly az Apple már kérte arra a munkavállalóit, hogy minden irodába érkezés előtt teszteljék magukat, az üzletekben dolgozókat pedig kétszer tesztelték egy héten. Sőt, a cég az oltott munkatársait is tesztelte hetente egyszer. Később aztán visszavett ennek gyakoriságából.

Legutóbb akkor adtunk hírt az Apple-ről, amikor a cég vezetője, Tim Cook bejelentette: a koronavírus miatt még határozatlan ideig a jelenlegi, hibrid munkát – vagyis az otthoni munkavégzés és az irodai közötti ingadozást – preferálja, a kényelmes otthoni iroda berendezéséhez ezért a munkavállalók ezer dollárt kapnak.

Borítókép: Toirbhdsvy kdrfxsio / Wikimedia