Fotó: Apple-bolt Los Angelesben
Üzlet

Apple: már nem tudjuk, mikor térünk vissza az irodába, minden dolgozó 1000 dollárt kap

Forbes
2021. december 16. 1 perc olvasás

Az Apple eddig tologatta az irodába visszatérés határidejét, most pedig elfogadta, hogy fogalma sincs, ez végül mikor jöhet el.

Szeptemberről októberre majd januárról februárra tolta az irodába visszatérés határidejét az Apple. Most azonban már nem adott új határidőt, írja a The New York Times.

Tim Cook vezérigazgató egy belső céges emailben jelentette be, hogy a mostani hibrid munkát továbbra is, határozatlan ideig folytatja a cég. A döntés az esetszámok emelkedése és az omikron variáns terjedése miatt született. 

A kényelmes home office berendezésére az Apple ezer dollárt, azaz 326 ezer forintot ad minden alkalmazottjának. 

A cég az elmúlt néhány hónapban három üzletét zárta be ideiglenesen, mert nagyon sok alkalmazottjuk kapta el a vírust vagy volt fertőzött személy kontaktja. Több tech cég engedékenyebb volt a home office megtartásával kapcsolatban, de az Apple többször világossá tette, hogy azt szeretné, ha a munkatársak legalább részben visszatérnének az irodai munkához, amikor már biztonságos lesz. Nem tetszett a döntés az alkalmazottak egy részének, akik az AppleToo mozgalommal egész nyáron kampányoltak az otthoni munkavégzés bevezetéséért. 

Fotó: butz2013