Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Pfizer-Biontech vakcinája. Fotó: Biontech

A Pfizert és az Astrazenecát kapók 96 százalékánál már az első oltás után beindul az antitest-termelés

Az University College London kutatása szerint ez az arány a második oltás után már 99 százalékra ugrik.

Az új brit tanulmány kimutatta, hogy a Pfizer és az Astrazeneca vakcinák már az első adag beadása után a britek 95 százalékénál biztosan beindította a Covid-19 antitestek termelését – írja az amerikai Forbes.

A vizsgálatban több mint 8500 angol és walesi páciens vett részt, ők korábban biztosan nem termeltek még ellenanyagot. 96 százalékuk a vakcina beadása után 28-34 nappal már termelte az antitesteket. A kutatás megállapította, hogy

a második oltás után 7-14 nappal az antitestek a beoltottak 99 százalékánál termelődtek már.

A szakértők az eredmények alapján kijelentették, hogy a két oltás megfelelő védekezést nyújt a koronavírus elleni harcban.

Megmenti a világot a vakcinája, de egyetlen centet sem keresett még rajta

Apró különbségek vannak, de a végeredmény azonos

Az ellenanyag a Pfizer-Biontechet kapók esetében ugyan gyorsabban jelent meg, mint az Astrazenecával beoltottaknál, de

négy hét múlva az antitestek mértéke mindkét oltásnál azonos volt.

Azoknál, akik valamilyen alapbetegségben szenvedek, vagy idősebbek, az első adag vakcina után még kevesebb volt az antitestek száma. 

Az Egyesült Királyság azok közé az országok közé tartozik, ahol a második adag vakcina beadását több héttel késleltetik, hogy minél több ember kaphassa meg az első oltást.

270 milliárd forintnyi profitot keresett a Pfizer a vakcinán

Az Egyesült Királyságban eddig 57 millió embernek adták be az első vakcinát, akik többnyire Pfizer-Biontech vagy Astrazeneca oltást kaptak.  A második adagot eddig 20 millió ember kapta meg.

A Pfizer-vakcináról tegnap a Forbes.hu-n azt írtuk, hogy felgyorsulhat a szétosztásuk, mivel egy új ajánlás szerint normál hűtőszekrényben sokkal tovább, az eddigi 5 helyett akár 31 napig is lehet majd tárolni a felolvasztott, de bontatlan fiolákat.

Meglepő dolog derült ki a Pfizer vakcinájáról

A kiemelt képen a Pfizer-Biontech vakcinája // Fotó: Biontech

Oszd meg!