Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Vinnai Balázs, a Share, jótékony sör 2019-es nagykövete. Fotó: Török Anna Photography

A magyar jótékony sör csapata idén is eladakozta teljes profitját

Eddig 800 ezer forint adományt adott át a Share, a jótékony sör csapata különféle társadalmi szervezeteknek. A legújabb adományozott az oktatás területéről érkezett. 

A Share sörmárkát három éve alapította három magyar vállalkozó, és az eredeti célnak megfelelően a beérkező profit 100%-át az utolsó fillérig jótékony célra fordítják. A sztorijukat elsőként a Forbes.hu írta meg

Mi ittunk, ők adtak – megint

A Share csapata: Alvégi Lóci, Káldi Marci, Ádám István. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A Share csapata: Alvégi Lóci, Káldi Marci, Ádám István. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Az idei kiválasztott a Skool lett, a százezer forintos adományt a Share csapata adta át. Az elmúlt években közel 3000 diák – főképp lányok – előtt nyitotta meg a technológia világát a Skool, megismertetve velük a tervezői gondolkodásmódot és segítve őket abban, hogy magabiztosabbak és sikeresek legyenek az tech iparágban. Többek között ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Koleszár Szilvi, a Skool társalapítója elmondta, a pénzt önkéntesképzésre fordítják majd.

Már nem csak lányokat tanít kódolni a Skool csapata: vidékre is elviszik a digitális tudást, sőt szülőket is oktatnak

Az adományozott szervezeteket minden alkalommal egy-egy átfogó terület Share-nagykövete választja ki, tavaly például Kiss Tibi, a Quimby frontembere döntött. Az adomány odaítéléséről idén Vinnai Balázs (az Mysis által felvásárolt IND banki szoftvercég társalapítója), a Share oktatás-kutatásért felelős nagykövete döntött. Azért a Skoolra esett a választása, mert kifejezetten fontosnak tartja, hogy egyre több lány számára legyen vonzó az informatika területe (Vinnai amúgy érdekelt a Codecool nevű programozó iskolában is). 

Vinnai Balázs, a Share, a jótékony sör 2019-es nagykövete és Koleszár Szilvi, a Skool társalapítója. Fotó: Török Anna Photography

Vinnai Balázs, a Share, a jótékony sör 2019-es nagykövete és Koleszár Szilvi, a Skool társalapítója. Fotó: Török Anna Photography

Alvégi Lóci, a Share egyik alapítója az elmúlt három évet összefoglalva elmondta: a jótékony sörmárka több, mint 52 ezer eladott sörön van túl, a mostanival együtt 800 ezer forint adományt adott át összesen. Az összeg egytől-egyig a társadalomért tenni akaró szervezeteknél kötött ki.

Befektetők is csatlakoztak, még több helyen lesznek ott 

Ősztől várhatóan még több pubban, szórakozóhelyen és rendezvényen bukkannak fel a jótékony sörök, mivel a Share első tőkebevonási köre sikeres volt, és ez felpörgeti a disztribúciót – számolt be róla Alvégi Lóci. A csapathoz – befektetőként és egyben tanácsadóként –  Szathmáry Viktor tech vállalkozó és Lévai Gábor, a társadalmi célú befektetésekre szakosodott pénzügyi szakember csatlakozott.

És bár a nyári fesztivál- és rendezvényszezonnak vége, a Share azért is várja kifejezetten optimistán az idei év hátralévő részét, mert tapasztalataik szerint egyre több cégnél szempont a társadalmi felelősségvállalás, amikor céges rendezvényekről, bulikról, évzáró eseményekről van szó.

„Egyre több helyen számít, hogy mind a munkatársak, mind a külvilág felé egyértelmű legyen az üzenet: egy nagyobbszabású, koccintós házirendezvény szervezésekor sem feledkeznek meg a jótékonyság fontosságáról.”

Az eddigi adományozottak és az őket választó Share-nagykövetek:

  • Káva Kulturális Műhely – Kovács Patrícia, színésznő
  • Utcajogász Egyesület – Amnesty International Magyarország
  • A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány – Kovács „Kokó” István, olimpiai aranyérmes bokszoló
  • Megálló Csoport Alapítvány – Kiss Tibi, énekes
  • Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület – WWF Hungary
  • Skool – Vinnai Balázs
Oszd meg!