Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A függőségben szenvedőket támogatja a Share, a magyar jótékonysági sör

A függőségekben szenvedőket segítő Megálló Alapítványt támogatták.

Folytatja adományozását a jótékonysági sör, a Share: 200 ezer forintot adott a Megálló Alapítványnak. Az egyesületet a SHARE jótékonysági nagykövete, Kiss Tibi, a Quimby énekese választotta ki.


A Megálló egész napos gondozást és fejlesztést nyújt az életvezetési zavarokkal és függőségekkel küszködő fiataloknak. A mostani adományra a szokásos összeg kétszeresét szánták, a Share csapata ezt azzal indokolja, hogy az alkoholizmus és a függőségek elleni küzdelem kiemelt céljuk.

A Share-t 2016-ban alapította három srác, Alvégi Lóci, Káldi Marci és Ádám István, miután Lóci Berlinben találkozott hasonló kezdeményezéssel. A Share gyakorlatilag automatizálja a jó cselekedeteket: aki ezt a kézműves pilsenit választja másik ital helyett, hozzájárul valamilyen jótékony célhoz. A sör árának egy része ugyanis a korábban megszűrt és kiválasztott civil szervezetekhez kerül – ezt a munkát végzik el a srácok, a fogyasztónak csak fogyasztani kell. És van alkoholmentes sörük is.

Ilyen még nem volt Magyarországon: igyál és közben adakozol is

A civil szervezeteket több kategóriára osztották, ezeken mennek végig, ahogy gyűlnek az adományok:

  1. Alkoholizmus, függőség
  2. Kultúra, művészet
  3. Sport, egészségügy
  4. Tudomány, oktatás
  5. Környezetvédelem
  6. Szociális ügyek és jogvédelem

A korábbi adományozások során korábban a Gyermekszív Alapítvány és a KÁVA Kulturális Műhely is a kedvezményezettek között volt. A mostanival együtt eddig összesen félmillió forintot jótékonykodtak össze share-ivók.

Oszd meg!