Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

A Borsodchemmel üzletel a 3. leggazdagabb magyar

Üzletrész adásvételi szerződést kötött a Borsodchem Zrt. és az Alteo Nyrt., áll az előbbi társaság szerda esti közleményében. Az Alteo leánycége, a BC-Therm még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a Borsodchem területén, azzal a céllal, hogy kiszolgálja annak gőzigényét.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT-en) megjelent közlemény értelmében a Borsodchem átveszi a Veres Tibor milliárdos érdekeltségébe tartozó energetikai cég leányvállalatát.

Nagy üzlet a pesti tőzsdén: Veres Tibor cégét megvette az Akko

Az adásvételi szerződésben meghatározott úgynevezett zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni a BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga az új tulajdonosra. (A szóban forgó jegyzett tőke 98 millió forint.)

A megkötött adásvételi szerződés nem érinti a Borsodchem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységet, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az Alteo biztosítja.

Az Alteo Nyrt. a Veres Tibor milliárdos érdekeltségébe tartozó vagyonkezelő, a Wallis Portfólió Kft. része. A teljes csoport tavaly decemberi becslésünk alapján 49,8 milliárd forintot ért, ezzel a 12. helyre került a száz legértékesebb magyar kézben lévő listánkon.

MPF, Docler, Videoton – ezek 2020 legértékesebb magyar kézben lévő cégei

Veres Tibor teljes vagyona becslésünk alapján 258,6 milliárd forint, ezzel Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor után ő a harmadik leggazdagabb magyar. (A teljes lista itt böngészhető.)

Borítókép: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa
Oszd meg!