fotó: ingatlan.com
Fotó: fotó: ingatlan.com
rövid hír

A legnagyobb magyar ingatlanos oldal is besegít a menekültek elszállásolásában

Forbes
2022. március 01. 2 perc olvasás

Lakhatási felajánlásokat gyűjt az ingatlan.com a háború elől menekülők számára.

Az Ukrajnában zajló háború miatt hétfő estig több mint 70 ezer menekült érkezett Magyarországra – írja a Forbes.hu-hoz eljuttatott felhívásában a legnagyobb hazai ingatlanközvetítő portál. A menekültek egy része rokonoknál és barátoknál kapott szállást, sok családnak, köztük gyermekeknek és nőknek viszont szállásra van szüksége. Ebben az állami, önkormányzati és egyházi intézmények mellett sok szervezet és magánszemély igyekszik segíteni – pénzadományokkal, önkéntességgel, élelmiszerrel például ezeken a szervezetek, és hétfőn az Airbnb is felajánlotta segítségét százezer ukrajnai menekültnek.

Az ingatlan.com most a portálon hirdető közel 30 ezer lakástulajdonos és mintegy 10 ezer ingatlanközvetítő körében kezdte meg a lakhatással kapcsolatos felajánlások összegyűjtését.

A jótékonysági akcióhoz új hirdetéssel, vagy már aktív ingatlanhirdetéssel is lehet csatlakozni: az ingatlan.com-on eddig is ingyenesen lehetett hirdetést feladni, most annyit kell tenni, hogy a menekülteknek felajánlott ingatlanok hirdetésében fel kell tüntetni az UKRAJNA kifejezést.

Ha a lakástulajdonos ingyenes használatra kínálja fel a lakását, akkor egy jelképes 1000 forintos bérleti díjat vagy árat kell feltüntetni a hirdetésben, ha pedig kedvezményesen adná ki vagy el az ingatlant a menekülteknek, akkor az általa meghatározott tetszőleges összeget jelölje meg, az „UKRAJNA” jelige mellett.

A portál üzemeltetői továbbá azt kérik, hogy a hirdetés elejére a következő szöveget tegye minden segíteni vágyó lakástulajdonos:

„A meghirdetett ingatlant felajánlom az Ukrajnából érkezők befogadására a hirdetésben szereplő összegért. Ha ilyen helyzetbe kerültél, vagy ismersz valakit, aki rászorulna, akkor juttasd el hozzá ezt a hirdetést. Az ingatlan elérhetőségéről és a bérbeadás feltételeiről kizárólag a hirdető dönt. Jelige: „UKRAJNA”

Az ingatlan.com az ország minden pontjáról érkező felajánlásokat egy külön oldalon gyűjti össze és teszi elérhetővé a háború elől menekülők számára.

A jótékonysági akció még friss, március 1-jén, a háború hatodik napjának reggelén 17 felajánlás volt látható az oldalon, ebből kettőt adnának oda ingyenesen: egy zuglói telken álló 15 négyzetméteres szobát és egy halásztelki telken lévő 12 négyzetméteres fedett életteret.