rövid hír

Tőzsdére megy a közösségi óriás

Forbes
2021. december 16. 2 perc olvasás

Beadta a tőzsdére menetelhez szükséges papírokat a Reddit – írja a Reuters. A mémrészvények mögött álló fórum ismét felrázhatja a tőzsdét.

Beadta az értékpapír-szabályozók számára a szükséges dokumentumokat a Reddit az Egyesült Államokban, ezzel hivatalosan is megkezdve a tőzsdére lépés folyamatát. 

Az internetes közösségeket tömörítő fórum idén tavasszal lett igazán híres, a mémrészvények felfutásáért ugyanis az oldalon található egyik alfórum-közösség, a r/wallstreetbets a felelős.

A Reddit tőzsdére lépése most ismét felrázhatja a piacot. A 2005-ben alapított céget egy privát tőkeemelési kör után 10 milliárd dollárra értékelték, a Reuters korábbi értesülései szerint a vállalat célja az első körös értékpapír-kibocsátással (IPO) a 15 milliárd dolláros értékelés elérése.

A számok is a Reddit oldalán állnak: tavaly októberi adatok szerint a fórum 52 millió, naponta aktív felhasználója közel százezer közösségben pörgeti a vállalat bevételeit. Idei második negyedévében a cég 100 millió dolláros reklámbevételt generált, ami majdnem háromszoros javulás ugyanezen időszak tavalyi adatához képest. 

A Reddit már hosszabb ideje fontolgatja a tőzsdére lépést. Idén márciusban egy nagyágyút is leigazoltak: az a Drew Vollero lett a vállalat pénzügyi vezetője, aki ugyanilyen kapacitásban a Snapchat tőzsdére viteléért is felelt.

A részvények számát, várható árazását nem hozta nyilvánosságra a cég.