Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ezért a képregényért több mint egymilliárd forintot fizettek

Az 1962-es Amazing Fantasy, amelyben Pókember először  bemutatkozott, megelőzte a Supermannel debütáló kiadványt: sosem adtak még ilyen sok pénzt képregényért, mint most ezért a darabért.

Pókember még mindig képes meglepni a rajongóit: a Marvel-hős első képregényének egy példánya csütörtökön 3,6 millió dollárért kelt el a Heritage Auctions árverésén, írta a The New York Times. Amikor először megjelent 1962-ben, 15 centért lehetett hozzájutni.

A 15. szám most gazdára talált példánya tökéletes állapotban volt, és olyan áron kelt el, amit eddig sosem fizettek képregényért. 

Az eddigi rekordot egy idei tavaszi aukció tartotta: az Action Comics 1938-as kiadása, amelyből Clark Kentet és Supermant ismerhetjük, és emiatt a világ legértékesebb képregényének tartják, 3,25 millió dollárért kelt el. A sztorit Stan Lee írta, Steve Ditko volt a rajzoló, és ez az alkotás mutatta be először egy tízoldalas sztoriban Peter Parkert és falmászó alteregóját.

Superman hamarosan ismét megmérettetheti magát: a Heritage Auctions november 18-19-ei árverésén kalapács alá kerül az Action Comics első számának újabb példánya. 

Nyitókép: Max Christian / Unsplash

Magyar képregény született Zorróról, saját rajzokkal és szöveggel, egy egyszemélyes kiadótól

Oszd meg!