Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már bankkártyával is elérhető a Google Pay Magyarországon

Itthon elsőként a kereskedelmi bankok közül a K&H vezeti be a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást. 

2020 júniusában bevezették az Apple Pay rendszerét, most pedig a hazai bankok közül elsőként kezdik használni a Google Payt (a szolgáltatás már elérhető volt magyar ügyfeleknek, de hazai bankok kártyáival eddig nem lehetett használni).

Így működik és erre jó 

A Google Pay a gyakorlatban úgy működik, hogy a K&H által kibocsátott bankkártyák az okostelefonokba digitalizálva kerülnek be, vagyis a kártyaadatok úgynevezett tokenekre cserélődnek a telefonban és ezek a tokenek biztosítják a fizetési tranzakciót. Nagyon leegyszerűsítve a kártyaadatokból lesz egy másik adatsor, ezek lesznek a tokenek.

A virtuális fizetési technológia garantálja, hogy ezek a tokenek kizárólag az adott okostelefonban működnek, azaz biztonságos a velük történő fizetés.

A hivatalos jegybanki adatok szerint 2020-ban az érintős bankkártyák száma 1,1 millióval nőtt, így az összes magyarországi fizetési kártya 92 százalékát adják. A tavalyi év nyertese a mobilbanki szolgáltatás, melyet jól mutat, hogy

2020 decemberében 30 százalékkal növekedett a felhasználók száma, az egy évvel korábbihoz képest,

és már a 60 év feletti ügyfelek 38 százaléka is online lép kapcsolatba a bankjával – írja a bank közleménye.

Oszd meg!