Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Átnevezték a topmilliárdos tőzsdei cégét, hamarosan hivatalosan is AutoWallisként kereshetjük a részvényeket

Révbe ért Veres Tibor topmilliárdos cége, az Altera Nyrt. tavaly decemberben bejelentett átalakítása.

Február 1-től AutoWallisként kereshetjük a tőzsdén a cég részvényeit, melyeket ráadásul meg is nyolcszoroznak – ennek megfelelően az eddigi 100 forintos ár 12,5 forintra csökken, a részvények tulajdonosai pedig egy fejében azonnal nyolc másikat kapnak.

Február 7-től lehet kereskedni a vállalat korábban elhatározott, 15,8 milliárd forint összegű tőkeemeléséből származó új részvényeivel.

Megvan a döntés: így hívják a magyar topmilliárdos új tőzsdei cégét

Az AutoWallis csoport tagjai a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, melyek együttes, nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot –

ezzel az AutoWallis a Budapesti Értéktőzsde hetedik legnagyobb árbevételű cége, illetve az első autóipari szereplő a budapesti tőzsdén, ami többek között a BMW-t, a Jaguart és a Maseratit is képviseli Magyarországon.

Veres Tibor, a WallisAuto tulajdonosa a Forbes januári listáján az 5. leggazdagabb magyar helyét foglalja el 160,6 milliárd forintos becsült vagyonnal.

Magyarország 50 leggazdagabb embere – már nem Csányi az első

 

"Ha össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez ez én tehetségem."

Benedek Tibor, olimpiai bajnok vízilabdázó, edző