Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Megvan a döntés: így hívják a magyar topmilliárdos új tőzsdei cégét

AutoWallisra nevezik át Veres Tibor tőzsdei szerzeményét, az Alterát, a részvények számát pedig megnyolcszorozzák.

December 17-én kedden tartott rendkívüli közgyűlést az Altera Nyrt., hogy a cég új nevéről döntsenek. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közlemény szerint

a jövőben AutoWallis Nyrt. néven forognak a Budapesti Értéktőzsdén a vállalat részvényei.

Ennek előzménye, hogy az Alterában 25,07 százalékos részesedést szerzett az ötödik leggazdagabb magyar, Veres Tibor, azzal a feltett szándékkal, hogy a Wallis csoport gépjármű-kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységgel foglalkozó cégeit tőzsdére vigye. Az apporttal az AutoWallis lesz a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalata a 2017-ben elért közel 77 milliárd forintos árbevétellel. A csoport papírjait a 15,8 milliárdos tőkeemeléssel a Standard kategóriában fogják jegyezni.

Autós céget visz a tőzsdére a magyar milliárdos, a részvényesek bíznak benne

A tagvállalatok Magyarországon és a közép-, valamint délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrészkereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid – és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak. A Csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong és a Sixt rent-a-car.

A részvényesek döntöttek a részvények nyolcadolásáról,  a részvények névértékének jelenlegi 100 forintról 12,5 forintra csökkentéséről is. A határozat alapján arányosan változik, azaz nyolcszorosára növekszik a részvények darabszáma is. Ennek időpontjáról és a vállalat új nevének tőzsdei bevezetéséről a társaság külön tájékoztatást ad majd. A vállalat azt várja, hogy a részvények feldarabolásával tovább növekszik majd a papírok forgalma a tőzsdén.
Borítókép: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa 
Oszd meg!