Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Sharon McCutcheon // Unsplash

Most a legjobb fizetésemelést kérni

Ha rég kaptál már fizetésemelést, itt az ideje kérni, írja a CNN. Az infláció az egekben, nehézkes az ellátás, a bolti lopások száma is nő de szinte mindenhol jól megy az üzlet.

Hatalmas tárgyalási előnyhöz jutottak a munkavállalók, „most van itt a lehetőség, hogy a kormánykerék mögé ülhessenek” – mondta Aaron Sojourner, a Minnesotai Egyetem Carlson Üzleti Iskolájának professzora és közgazdásza.

Ez a tárgyalóerő azonban nem marad sokáig így. A járvány mindent maga alá temetett és az emberek jobb lehetőségeket keresnek.

Az amerikai munkaerőpiaci dinamikák az elmúlt hónapokban jelentősen változtak, a munkavállalók erősebb alkuereje azonban globálisan is megfigyelhető. Ezt pedig érdemes felhasználni – akár fizetésemelést is kérhetünk.

Könnyebb új munkahelyet, mint új munkaerőt találni

Az amerikaiak rekordszámban hagyják ott a munkahelyüket az elmúlt időszakban. Novemberben 4,5 millió ember, vagyis a teljes munkaerő-állomány 3 százaléka hagyta el önként a munkáját. Új pozíciókban sincs hiány a tengerentúlon, az amerikai gazdaság felülmúlta az elmúlt évek trendjeit: 6,4 millió új munkahely nyílt 2021-ben. Ez a legnagyobb növekedés 1939 óta.

A felmondó dolgozók a kirúgottak és elbocsátottak számához képest is növekedett. A munkavállalók tehát könnyebben szereznek új munkát, mint a főnökeik új munkaerőt: könnyű állást találni a piacon.

„Még a novemberi rekordszámú felmondások mellett is magasabb számban van a felvettek száma, mint a munkaelhagyóké – írta Twitteren Heidi Shierholz, a Gazdasági Irányelvek Intézetének vezető közgazdásza. – A munkaelhagyók más állásokat keresnek, nem esnek ki a munkából. Ez remek hír!”

Ez a valóság sok közgazdász számára azt jelzi, hogy ne használják a „Nagy Felmondás” címszót, amely az elmúlt járványidőszakra aggattak, és ami azt a hatást kelti, hogy az embereknek egyszerűen elegük lett és nem akarnak dolgozni. Inkább „Nagy Újraelosztás,” vagy ahogy Shierholz mondta: „A Nagy Munkakeresés” sokkal jobban illene a most lezajló folyamatokra.

Rekordnövekedés a vállalatoknál, mégsem korrigálják a munkabéreket

A vállalati bevételek az eddig látott legmagasabb szinten állnak, nem is csak pénz tekintetében, de a teljes amerikai gazdaság arányában is. A Kereskedelmi Minisztérium szerint a nettó bevételek nagyjából 39 százalékkal voltak magasabbak 2021 harmadik negyedévében 2019 utolsó negyedévéhez képest, mielőtt a pandémia beköszöntött volna.

A fizetések azonban csak 4,7 százalékkal nőttek, viszont az infláció ebből a növekedésből erősen visszavesz.

Hiába panaszkodnak a vállalatvezetők az ellátási problémákra és a növekvő költségekre, a profitmarzsok zsírosabbak, mint valaha. A FactSet kutatása szerint a nettó haszonkulcs a S&P500 részvényindexben szereplő vállalatainak átlaga 2021-ben 12,6 százalék volt. Ilyen adatokat 2008 óta nem láttak a vállalatok.

Persze a növekvő bérek belerondíthatnak a bevételekbe, így nem minden cég engedheti meg magának, hogy fizetésemelést adjon.

Nem csak a pénz lehet a tárgyalási alap

A dolgozóknak mérlegelniük kell, hogy áll a munkahelyük, mielőtt bemennének a főnök irodájába egy oldal hosszúságú követeléslistával. Fontos azt is tudni, hogy nem a pénz az egyetlen cél. Sojourner szerint az extra szabadság, rugalmasabb beosztás vagy egy hosszabb kávészünet, vagy bármi, ami visszatart, hogy ne hagyd el a munkád, működőképes tárgyalási alap lehet mindenki számára. „Sok munkáltató használja a saját befolyását, ha van nekik, miért ne tehetnének így a dolgozók is? Ez egy munkakapcsolat.”

Sokan a nehéz módon tanulták meg a leckét, amikor 2020 tavaszán milliókat bocsátottak el a cégek érdekében. „Ez egy érzékeny döntés volt a vállalatok megmaradásának érdekében” – mondja Sojourner.

Az erőfölény viszont most a munkavállalókhoz került, legalábbis egyelőre.

„Ha a dolgozóknak jobb kilátásaik vannak máshol, jobb munkakörülményeket kell kérniük a jelenlegi helyükön, bármilyen értelemben, amely segíthet rajtuk” – tette hozzá Sojourner.

Borítókép: Sharon McCutcheon // Unsplash

Oszd meg!