Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Unsplash // Sharon McCutcheon

Egy cégvezető két hét után több mint másfél milliót ajánl, ha kilépsz. Eddig senki se fogadta el

Ennél a szoftverfejlesztő cégnél te magad rúghatod ki a céget. 38 új alkalmazottból eddig senki sem tette meg.

Tavaly novemberben rekordszámban mondtak fel az amerikaiak az állásukból, egészen pontosan 4,5 millióan álltak fel a munkahelyükről. Országszerte gondot okoz a munkaerőhiány, a munkáltatók béremeléssel, bónuszokkal és más extra juttatásokkal sem képesek orvosolni a krízist, ami olybá tűnik, 2021 után idén is ki fog tartani.

Viszont, ahogy azt az Insider is megírta, egy arizonai szoftvercég, a Trainual megoldást találhatott a problémára: Chris Ronzio cégvezető szerint úgy lehet megtartani a friss alkalmazottakat, ha két hét után pénzt ajánlasz nekik, ha kilépnek.

Ronzio szerint akkora verseny megy a szakértelemért, hogy a felvételi folyamattal is muszáj most már kapkodni, így nem biztos, hogy mindig 100 százalékosan helyes döntéseket tudnak hozni. Ezért is döntöttek úgy, hogy az újoncoknak adnak némi plusz időt, egészen pontosan két hetet, hátha nagyon hamar kiderül, hogy valami nem klappol.

Ha a friss munkavállaló ez után a periódus után is úgy érzi, nincs meg a kémia, semmi gond: Ronzióék ötezer dollár, azaz majdnem 1 millió 600 ezer forintos kilépési díjat ajánlanak cserébe.

A Trainualnál kapható átlagfizetés mértéke évi bruttó 80-100 ezer dollár között alakul, kifejezetten ehhez szabták az 5 ezer dolláros összeget. Azért a kéthetes időszak, mert eddig a pontig még nem okoz túl nagy felfordulást egy új alkalmazott távozása, ennyi idő alatt fajlagosan még nem invesztálnak bele túl sokat.

Chris Ronzio, a Trainual alapító vezérigazgatója. Fotó: Trainual

A Trainual 2020 májusában vezette be a gyakorlatot, a kezdetekben még 2500 dolláros összeggel, de ezt menet közben megduplázták. Ronzio szerint az opcionális vigaszdíj ellenére is sikerült maguknál tartaniuk az iparág tehetséges szakembereit és megerősíteniük a vállalati kultúrájukat is.

Olyannyira, hogy a gyakorlat bevezetése óta felvett 38 új alkalmazottból senki sem fogadta el a kilépési ajánlatot.

Ronzio úgy írja le a folyamatot, hogy maga a munkavállaló „rúghatja ki a céget”: szerinte ez egy határozott üzenet a dolgozók felé, miszerint nemcsak hogy nekik is hatalmuk van ebben a felállásban, de azzal, hogy visszautasítanak ennyi pénzt és maradnak, egy komoly elköteleződésként élhetik meg az elrajtoló közös munkát. Ez egyben a HR-eseiknek is komoly felelősséggel jár, elvégre így extra tétje is van a toborzásnak.

A két hét utáni folytatásért már nem jár plusz ösztönző, de Ronzio szerint aki inkább a fedélzeten marad, mintsem felvegye az 5 ezer dollárt, az azért is tesz így, mert hisz abban, hogy hosszú távon sokkal többet profitálhat abból, ha a csapattal tart.


Kapcsolódó cikk a Forbes.hu-n:

Borítókép: Unsplash // Sharon McCutcheon

Oszd meg!