Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Amikor a kripto és a művészet találkozik – soha nem látott címlappal kísérletezik az amerikai Forbes

Az amerikai kiadói piacon először fordul elő, hogy egy magazin a „művészeti kriptovalutával”, az NFT-vel kísérletezve készítsen címlapot. Az amerikai Forbes ezt most meglépte, az alkotást pedig szerdán aukcióra is bocsátja.

Az amerikai Forbes az első olyan kiadó, ami úgy döntött, hogy címlapját dinamikus kortárs műalkotássá alakítja, írja a lap. A Merchants of the Metaverse egy 15 másodperces digitális alkotás, ami a magazin két aktuális címlaposáról, Cameron és Tyler Winklevoss milliárdosokról készült.

Az eredeti fotót a díjnyertes fotós, Michael Prince készítette, NFT-ként pedig Yoshi Sodeoka dolgozta fel, akinek neve neo-pszichedelikus videóiról, gifjeiről lehet ismerős. A japán származású, de New York-ban élő Soeoka munkáit többek között a Whitney Museum of American Art és a San Fransisco Museom of Modern Art állandó gyűjteménye is tartalmazza.

Borsi Flóra is az új kriptoőrülettel adta el a képeit – megkérdeztük tőle, hogy megy

A művet szerdán egy 24 órás aukcióra is bocsátják, az amerikai Forbes a Committee to Protect Journalists (CPJ) és az International Women’s Media Foundation számára ajánlja fel a bevételt.

Borítókép: Forbes US


Oszd meg!

"A szabadság hajlandóság arra, hogy másokért felelősséget vállaljunk."

Friedrich Nietzsche, filozófus