Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

A világ legismertebb evolúcióbiológusa is előad a Brain Baron

Hatodik alkalommal hozza el Budapestre a világ legnagyobb gondolkodóit és újítóit a Brain Bar. A 2020-as jövőfesztiválon nemzetközi szaktekintélyek és hazai nagyágyúk osztják meg gondolataikat az emberiség kilátásaival kapcsolatban.

Létezik a szabad akarat vagy sorsunkat már előre megírták? Lehet, hogy a vallás és a tudomány mégsem ellenségek? Hogyan reformáljuk meg a kapitalizmust új, környezetvédő vállalatokkal? Többek közt ilyen és hasonló, szinte mindenkit foglalkoztató kérdésekre kínálnak választ a 2020-as Brain Bar újonnan bejelentett előadói.

Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is erős nevekkel készül a jövőkonferencia.

David Sloan Wilson, a világ legismertebb evolúcióbiológusa a hit és tudomány közötti, évszázadok óta mélyülő árkot igyekszik betemetni.

A tudós szerint az emberi faj sikerének fontos része a vallásos hit, mely közös kulturális alapot teremt a túléléshez.

Dr. Hannah Critchlow fiatal agykutató a neuronok rendszerét vizsgálva arra jutott, hogy az emberi sors nem is olyan kiszámíthatatlan. Vajon hányadrészét teszi ki végzetünknek a biológiai felépítésünk, és hogyan befolyásolja az agyműködés a jövőnket?

Dr. Hannah Critchlow

A történelem során nem csak a sci-fi műfaj merített ihletet a tudományos felfedezésekből és az új találmányokból. Nemegyszer maguk a tudományos-fantasztikus szerzők formálták egy-egy technológia alakulását.

Eliot Peper népszerű amerikai sci-fi író Kaliforniából látogat hazánkba, hogy bemutassa a Brain Bar közönségének, miként képes az irodalom megjósolni a jövőt. 

Magyar tehetségek a nagyvilágban

Jentetics Kinga a Publishdrive alapítójaként új életet lehel a könyvkiadásba. Szakdolgozatát szerette volna digitálisan is megjelentetni, de olyan akadályokba ütközött, hogy saját vállalkozást kellett létrehoznia a megoldás érdekében. Most egy nemzetközi ügyfelekkel rendelkező, e-bookokat forgalmazó cég élén áll. Előadásában elárulja, hogyan lehet megreformálni a legősibb iparágakat. 

A magyar-kanadai Tom Szaky célja az ember által termelt szemét radikális csökkentése, de nem éri be ennyivel: vállalkozása, a Terracycle kifejezetten hulladékból állít elő új termékeket.

Üzenete, hogy a szemétre ne feleslegként, hanem lehetőségként tekintsenek az emberek. Szerinte az újrahasznosítást üzleti alapokra kell helyezni ahhoz, hogy a nagyobb cégek is belemenjenek a játékba, ezzel megmentve a bolygót.

Tom Szakyról korábban a Forbes is közölt egy portrét.

Az esemény idén június 4-én és 5-én lesz.

A kiemelt képen David Sloan Wilson // fotó: Brain Bar

 

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."