Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Fotó: Brain Bar

Magyarországra jön napjaink legvitatottabb konzervatív véleményvezére, Jordan Peterson

Először lép színpadra Közép-Európában a Brain Bar meghívására a vitatott megítéléső kanadai sztárprofesszor, akit milliók követnek Youtube-on.

Újabb nagy nevet jelentettek be 2019-es Brain Bar fellépői között:

színpadra lép napjaink egyik legvitatottabb véleményvezére, Jordan Peterson.

A közéleti ügyekben is gyakran megszólaló, a politikai korrektség (PC) ellen személyesen harcoló kanadai konzervatív gondolkodó a budapesti Brain Bar jövőkonferencián fog először előadni Közép-Európában. Az internet sztárgondolkodója szerint el kell fogadni, hogy a szólásszabadságba beletartozik, néha megsértünk másokat, de csak így kerülhetünk közelebb az igazsághoz. Kritikusai éppen ezért veszélyes jelenségnek tartják, gyakran vádolják azzal, hogy rasszista vagy nőgyülölő lenne – de ezek eddig mind csak építették imázsát és emelték a népszerűségét. A PC-ellenes professzor Youtube csatornáját milliók követik, pedig nem éppen fogyasztóbarát videói vannak, hosszan fejtegeti álláspontját társadalmi, filozófiai és egyéb ügyekben.

Fotó: Brain Bar

Jordan Petersont egyik oldalon istenítik, másik oldalon megvetik, de milliók követik. Fotó: Brain Bar

A szervezők így mutatják be Jordan Petersont:

Kisvárosi könyvtáros fiaként született Kanadában, karrierje szokványosan indult, előbb politikatudományt hallgatott, később klinikai pszichológiából szerzett doktorátust, ezután a Harvardon oktatott tanársegédként, és az agresszió, a függőségek lélektanát kutatta, hallgatói lebilincselő előadóként emlékeznek rá. Kanadába visszatérve professzorrá nevezték ki a Torontói Egyetemen, emellett pszichológusként magánpraxist is folytatott. Könyvével, a 12 szabály az élethez című kötetével a bestsellerlisták élére került: egy év alatt világszerte több millió példány kelt el belőle. Nemzetközi turnéjára elkapkodták a jegyeket, a szerző eddig több százezer érdeklődővel osztotta meg személyesen gondolatait arról, hogyan védekezzenek az életükbe betörő káosz ellen.

 

 

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója