Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Markus Winkler, Unsplash

Újabb kötvénykibocsátással szabadulna egy nagy hitelétől a Wizz Air

A magyar légitársaság második kötvénykibocsátása január 19-én zárul, a friss tőkéből megerősödne és egy nagy hitelt is rendezne. 

Váradi József diszkont légitársasága valószínűleg igyekszik meglovagolni a vonzó árazású kibocsátási lehetőséget, hogy megerősödjön, és visszafizesse a Bank Of England felé a koronavírus miatti lezárások idején gyorssegélyként felvett 300 millió fontos (127,4 milliárd forintos) hitelt, írja a Világgazdaság. 

A légitársaság menedzsmentje a közelmúltban 100 millió font egyszeri bónuszt ajánlott fel vezetőjének, Váradi Józsefnek, ha a következő öt évben több mint megduplázza a cég részvényeinek árát,

emlékeztet a lap.

A kötvénykibocsátás az Euro Medium Term Note Program keretében valósult meg, az értékpapírokat a Barclays, a BNP Paribas, a Citigroup és a J.P. Morgan is forgalmazza.

Kapcsolódó:

Borítókép: Markus Winkler

Oszd meg!