Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

VR-szemüvegkkel segít háborúzni a Microsoft az amerikai hadseregnek

Két év fejlesztői munka után tíz évre szóló szerződést kötött a Microsoft az amerikai hadsereggel. A kifejezetten katonáknak készült virtuálisvalóság-szemüvegek a világjárvány alatt is segíthetnek.

Az amerikai hadsereggel kötött szerződést a Microsoft, akár 21,9 milliárd dollár értékben gyárthatnak majd nekik VR-szemüvegeket a következő tíz évben, írja a Reuters. A HoloLens termékén alapuló saját, és kifejezetten a hadseregnek készült gyártmányt az Azure felhőszolgáltatása fogja kiegészíteni.

A Microsoft és az amerikai hadsereg három éve dolgozik az Integrated Visual Augmentation System (IVAS) prototípusának kifejlesztésén. Ezt a Microsoft kifejezetten az amerikai katonák számára készítette a HoloLens 2-ből, és

bár eredetileg nem ez volt a cél, jelenleg úgy tűnik, segíthet a koronavírus-fertőzés idején is, hiszen képes távolról testhőmérsékletet mérni mindössze pár másodperc alatt.

Ezt a prototípus-fejlesztést egy 2018-as, 480 millió dolláros szerződés tette lehetővé, ami után a vállalat legalább 94 munkatársa írt petíciót, kérve, hogy állítsanak le „minden fegyverként használható” technológiával kapcsolatos munkát. A Microsoft Workers 4 Good nevű szervezet a friss hír kapcsán szerdán annyit posztolt Twitter-oldalán: a transzneműek világnapja alkalmából inkább a transz láthatóság mellett állnak ki ahelyett, hogy háborús fegyvereken dolgoznának.

Nyitókép: Scott Webb / Unsplash

Oszd meg!

Okosnak és bölcsnek lenni két különböző dolog.