Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Újabb tendert nyert Mészáros Lőrinc: ezúttal sorompókat telepít

Az Index vette észre, hogy Mészáros Lőrinc vasútépítő cégét, az R-KORD Kft-t bízta meg a MÁV “a Scheidt & Bachmann gyártmányú BUES 2000 típusú elektronikus sorompóberendezések és részegységeinek, valamint HSM 10 E típusú hidraulikus félsorompó hajtóművek és részegységeinek javítása és üzemeltetésük támogatása” című pályázat megvalósításával, 180 millió forint értékben.

Eközben a G7 arról ír, hogy egy kétmilliárdos autópályalehajtó megépítése az M1-es autópálya Tatabánya és Bicske közötti szakaszán nem igazán indokolható semmi mással, minthogy pont mellette van Mészáros Lőrinc ásványvizes cégének, a Vivienvíznek az üzeme: a volt ipari parkot 2018-ban gyakorlatilag felszámolták, csak ez az egy üzem maradt ott, településekhez pedig könnyebb eljutni más lehajtókon.

Pár napja derült ki, hogy a Mészáros-birodalom máshol is tovább terjeszkedik: földgázzal is foglalkoznak, a Tigáz közel 50 százalékát megveszi az egyik magántőkealapja.

Mától Mészáros Lőrinctől (is) kapják a tiszántúliak a földgázt

Múlt héten pedig azt jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc jobbkeze, Jászai Gellért, a 4ig főtulajdonosa megveszi a Telekomtól a T-Systemset.

Hivatalos a gigaüzlet: Mészáros és Jászai informatikai cége felvásárolja a T-Systemset

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."