Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újabb nagy üzlet az ingaltanpiacon: megint irodaházat vett az Erste

Megállapodott a magyar Futureal-csoport és az Erste Ingatlan Alap a Váci úti irodafolyóson megépült Advance Tower irodaház értékesítéséről.

A cégcsoport fejlesztésében megvalósult komplexum első ütemét vásárolta meg az ingatlanalap, a második fázis pedig határidős ügylet keretében kerülhet a portfóliójába – áll a Forbes.hu szerkesztőségének eljuttatott közleményben.

A rejtélyes okoknál fogva „toronynak” nevezett Advance Tower első ütemébe már tavaly beköltöztek a bérlők, ahol a cégek összesen több mint 1400 munkatárssal kezdték meg működésüket. A 8 szintes, A-kategóriás irodaházban olyan vállalatok képviseltetik magukat, minta KPMG Global Services tanácsadó társaság és a Thermo Fisher Scientific. Az irodakomplexum közel 8000 négyzetméteres bérbeadható területtel rendelkező második fázisa 20 000 négyzetméteresre bővíti az épületegyüttest.

Az új épületrészt várhatóan 2019 második felében adják át.

Az Advance Tower első ütemének értékesítését érintő tranzakció már áprilisban lezárult, a második fázis megvásárlására pedig előszerződést kötöttek a felek.

Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. A minősítés célja, hogy

olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak.

A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli hét szempont – a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – alapján. A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni irodaépület-fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A jelenlegi adásvétel már a második sikeres tranzakció a két társaság között, az Advance Tower (Váci út 43.) előtt a Vision Towers  (Váci út 29-31.) együttesét vásárolta meg a Futurealtól az Erste Befektetési Alap.

Magyar fejlesztők irodaháza cserélt gazdát: újabb nagy üzlet köttetett a budapesti ingatlanpiacon

Giga tranzakció: újra eladták Demján egykori sikercégét, a Trigranitot

Oszd meg!