Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar fejlesztők irodaháza cserélt gazdát: újabb nagy üzlet köttetett a budapesti ingatlanpiacon

A magyar Horizont Development által fejlesztett Promenade Gardens talált új gazdára. 

Pörög az irodapiac Budapesten, nemrég az OTP ingatlanalapja jelentette be, hogy megvásárolja a MOM Parkot, itt az újabb nagyszabású deal.

G7: Megveszi az OTP ingatlanalapja a MOM parkot

Új tulajdonoshoz került a Promenade Gardens, a Váci úti irodafolyosó legmagasabb műszaki tartalmú épülete. A 97%-os bérbeadottsági mutatóval büszkélkedő irodaházat 2018. augusztus 1-jén az Erste Ingatlan Alap vásárolta meg a fejlesztő Horizon Developmenttől – tudatta az Este szerkesztőségünkkel. Az új, keresett, kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező, 25,000 m2 alapterületű épületet többek között olyan presztízsbérlők választották már, mint a Celanese és a Citibank, ám a közeljövőben további megállapodások bejelentése is várható – írják a közleményükben.

A magyar Horizont Development által fejlesztett Promenade Gardens

A magyar Horizont Development által fejlesztett Promenade Gardens a Váci úton, Budapesten.

„A projekt 2016-os indulásának első percétől kezdve hittünk a Promenade Gardens sikerében, és folyamatosan figyelemmel kísértük a fejlesztés előrehaladását, egészen a tulajdonosváltás napjáig. Most már büszkén mondhatom, hogy ez a világszínvonalú épület – amely méltán szinonimája a műszaki kiválóságnak, az energia- és vízhatékonyságnak, a környezettudatos megoldásoknak és az elegáns esztétikai megjelenésnek – az Erste-portfólió része. Ígérjük, hogy ezt a kiemelt ingatlant nagy odafigyeléssel és ügyfélközpontú mentalitással irányítjuk majd” –  értékelte a tranzakciót Pázmány Balázs, az Erste Asset Management igazgatóságának elnöke.

“A Promenade Gardens tervezésekor és kivitelezésekor egyedülálló fejlesztői megközelítést követtünk, amelynek középpontjában olyan munkakörnyezet kialakítása állt, ahol elsődleges a felhasználók elégedettsége, komfortérzete és hatékonysága, miközben jelen van a környezet és a társadalom, valamint a jövő iránti felelősségvállalás is. Meggyőződésünk, hogy az Erste Ingatlan Alap szintén tapasztalhatja majd, hogy a hozzáadott építészeti érték és a környezet iránti elkötelezettség az ingatlan hosszútávú szerethetőségéhez és profitabilitásához egyaránt hozzájárul” – mondta az épületet fejlesztő Horizon Development nevében Kovács Attila ügyvezető partner.

Az intézményi befektetők (is) elég aktívak a régiós ingatlanpiacon, Demján Sándor egykori sikercégét, a Trigránitot is eladta az amerikai tulajdonos egy több alapkezelőből álló konzorciumnak.

Giga tranzakció: újra eladták Demján egykori sikercégét, a Trigranitot

Oszd meg!