Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Budapest Airport

Újabb nagy beruházás indult a ferihegyi reptéren

Megkezdődött az új, hatszintes parkolóház építése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminálja előtt. A területen 2500 férőhelyes, többfunkciós parkolóház épül.

„Első, szimbolikus kapavágással, pontosabban ásónyom kifordításával” megkezdődött az új ferihegyi parkolóház építése, áll a Budapest Airport szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

Az új épületet várhatóan 2020 második negyedévében adják majd át az autósoknak, összesen 2500 jármű számára lesz majd hely benne.

A legalsó szinten a rent-a-car szolgáltatók és járműveik lesznek majd, de a tervek szerint autótöltő állomások, autómosó szolgáltatás és XXL parkolók is helyet kapnak, az autósok és utasaik pedig közvetlenül sétálhatnak majd át a terminálra.

Magyarország, gyárország – Térképen mutatjuk az ország legnagyobb magánberuházásait

A parkolóház építése része a Budapest Airport BUD 2020 nevű repülőtér-fejlesztési programjának, melynek keretében a cég 160–180 eurót, azaz 55–60 milliárd forintot költ Ferihegy infrastruktúrájának fejlesztésére. A parkolóház építésének költsége ebből mintegy 40 millió eurót, azaz 13 milliárd forintot tesz ki.

Idén novemberben a Forbes összeszedte az elmúlt egy év legnagyobb hazai beruházásait, a listán többek között a ferihegyi projekt is helyet kapott. A teljes lista a novemberi Forbesban, a térképes verzió itt olvasható el.

 

Borítókép: Budapest Airport

Oszd meg!