Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bryan Angelo // Unsplash

Újabb 75 ezer embert vesz fel az Amazon, közel a történelmi csúcs

A múlt havi százezer ember után újabb 75 ezer pozíciót nyit Jeff Bezos gigavállalata.

Tegnap jelentette be az Amazon, hogy sikeresen betöltötték a múlt hónapban meghirdetett százezer új pozíciót, most pedig újabb 75 ezer embert vesznek fel. Megnövelik az új munkaerők fizetésére elkülönített keretösszeget is: kezdetben 350 millió dollárt szántak erre, most 500 millióra emelték, írja az amerikai Forbes.

Az Amazon növekedése példa nélküli, és rendkívül jól jöhet annak a közel 17 millió amerikainak, akik az elmúlt három hétben váltak munkanélkülivé.

A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos cége őket célozza, elsősorban átmenetileg:

„Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet jelentős gazdasági hatással van rengeteg ember életére, például a vendéglátás, éttermek vagy a turizmus területén. Mindenkit, aki munka nélkül maradt, szívesen látunk, amíg a dolgok nem normalizálódnak, és korábbi munkáltatójuk képes nem lesz visszavenni őket” – írják a tegnapi blogbejegyzésükben.

Az Amazon igyekszik odafigyelni az alkalmazottai egészségére is, a cég nemrég jelentette be, hogy felállítja saját laborját a koronavírus tesztelésére.

Azt már a Portfolio.hu írja, hogy bár márciusban még volt némi visszaesés, az Amazon a hétfői bejelentés után történelmi csúcsa közelében zárt. A cég több mint 6 százalékot emelkedett tegnap: 2169 dolláron zárt, amivel kis híján elérte február 19-i, 2171 dolláros történelmi csúcsát. Az Amazon piaci kapitalizációja így már 1080 milliárd dollár, ennél csupán a Microsoft (1260 milliárd dollár) és az Apple (1200 milliárd dollár) nagyobb, írja a portál.

Borítókép: Bryan Angelo // Unsplash


Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid