Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Vonattal jársz be? Ezzel az új funkcióval bővült a BKK utazástervezője

Mostantól a Budapest-bérlettel igénybe vehető vasúti járatok is megjelennek a BKK FUTÁR felületén, így még könnyebben tervezhető az utazás Budapesten belül, valamint a főváros és az agglomerációs települések között.

A BKK és a MÁV-Start ügyfelei a jövőben gyorsabban, akár kevesebb átszállással érhetik el úti céljukat, miközben az okoseszközök képernyőjén valós időben láthatják a vasúti szerelvények mozgását.

Az újításnak köszönhetően a BKK FUTÁR applikáción belül a vasútállomásokra tartó utasok nyomon követhetik, hogyan érik el a számukra fontos szerelvényt a közösségi közlekedés használatával. A vonattal a fővárosba érkezők is könnyen megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban eljutni a célállomásukhoz – írja az MTI.

A Budapest-bérlettel számos vonat vehető igénybe többletköltség fizetése nélkül a város közigazgatási határain belül, ezért a fővárosiak számára is hasznos lehet a mostani fejlesztés:

olyan gyorsabb és egyszerűbb útvonalakat is ajánlhat a rendszer, amire eddig nem gondoltak.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója szerint „azokat a vonatokat is figyelembe vehetjük az utazás megtervezésénél, amelyek távolsági járatként közlekednek ugyan, de az agglomerációs forgalomban is utazhatunk velük. Ez a fejlesztés a budapestieknek és az agglomerációból munkába járóknak lesz komoly segítség, továbbá hozzájárul ahhoz a célunkhoz, hogy integrált legyen a fővárosban és térségében a közösségi közlekedés”.

A BKK FUTÁR-rendszer már hét éve, 2014 ősze óta segíti a Budapesten közlekedőket. Havonta több millió utazást terveznek meg az applikáció segítségével, és

jelenleg havi szinten 600 ezren használják a programot.

Borítókép: Nguyen Minh // Unsplash

Oszd meg!