Fotó: Fotó: We Share
Üzlet

Új autómegosztó jön Budapestre, csak elektromos autókkal indul a német autóóriás

Forbes
2020. február 04. 2 perc olvasás

Az eddigi háromról négyszereplősre bővül a fővárosi autómegosztási piac. A Volkswagen-csoport tisztán elektromos autómegosztó platformját hét várossal bővíti összesen Európában.

Még idén megkezdi működését Budapesten a We Share, a Volkswagen és a Skoda autómegosztó szolgáltatása – jelentette be a Volkswagen csoport. Ezzel az eddig háromszereplős (Mol Limo, GreenGo, Drive Now) fővárosi carsharing-szegmens négytagúra bővül – írja a Világgazdaság.

A We Share Budapest mellett hat másik európai városban is terjeszkedik: tavaly júniusban kezdte meg a szolgáltatást Berlinben, az idén tavasszal elstartol Hamburgban és Prágában, majd a tervek szerint Párizsban és Madridban is belép a piacra. A bővülés következő szakaszában jelenik meg Budapest mellett Münchenben és Milánóban.

A We Share a felsorolt városokban kizárólag elektromos flottával nyújtja a szolgáltatását, a hét városban összesen 8400 autót állítana forgalomba. A cseh és a magyar fővárosban a Skodával működik együtt, tehát arra lehet számítani, hogy a hazai kínálatban elektromos Citigo modellek is felbukkannak.

We Share még csak Berlinben működik, most további hét európai városban is piacra lépnek. Fotó: We Share
A We Share még csak Berlinben működik, most további hét európai városban is piacra lépnek. Fotó: We Share

A We Share bejelentéséről a Világgazdaság a Mol Limónál, a GreenGónál és a Drive Now-nál is érdeklődött. A Mol Limo nem kívánt kommentálni, az utóbbi viszont közleményben reagált. A Wallis Autómegosztó Kft. által üzemeltetett autómegosztó szerint – mivel a budapesti piacon éles a verseny – az új belépő egészen biztosan nem lesz könnyű helyzetben. „Ebben a környezetben azok tudnak érvényesülni, akik a felhasználói igényekhez illeszkedve egyedit tudnak kínálni. A Drive Now-nál ilyen fejlesztéseken dolgozunk, a közelgő Share Now-hoz való csatlakozással pedig Euró­pa-szerte új perspektívát nyithatunk az autómegosztásban” – írták.

Eddig Berlinben működik a cég szolgáltatása: ott 1500 autós flottát kínál, az ára 0,19 eurocent/perc + 1 euró alapdíjért lehet furikázni az autókkal.