Elon Musk / Wikimedia
rövid hír

Twitter vs. Musk: véglegesnek tűnő fordulat jöhet az év üzletében

Forbes
2022. április 25. 2 perc olvasás

Az ügyhöz közeli források szerint a Twitter igazgatósága még hétfőn elfogadhatja Elon Musk eredeti, 43 milliárd dolláros vételi ajánlatát.

Frissítés – itt a bejelentés:

Reggel még arról írtunk, hogy a Twitter vezetősége vasárnap összeült, és fontolóra vette Musk ajánlatát a közösségimédia-felület megvásárlására. A CNN akkor úgy tudta, csütörtökig mindenképpen dönt a Twitter a hogyan továbbról. Úgy tűnik azonban, hogy nem halogatják már napokig a döntést.

Már hétfőn bejelenthetik

Megadhatja magát a Twitter Elon Musk 54,2 dollár részvényenkénti felvásárlási ajánlatának, írja a Reuters az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva. Az összesen 43 milliárd dollárra rúgó árat Musk korábban „a végső és legjobb ajánlatának” nevezte, és

úgy tűnik, azt most elfogadhatja a Twitter igazgatósága.

A források szerint az igazgatóság már hétfőn ajánlhatja a tranzakciót a Twitter-részvényesek számára, és ezután be is jelentheti, hogy elfogadják. Hozzátették: egy ilyesfajta deal az utolsó pillanatig széteshet. Sem a Twitter, sem Musk nem kommentálta a hírt a Reutersnek.

Felgyorsultak az események

A Twitter vezetősége vasárnap összeült, hogy megvitassa Musk ajánlatát. „A Twitter átgondolja az ajánlatot, lehetséges, hogy a korábbiaknál nyitottabb lesz az üzletre” – ez volt a Wall Street Journal információja vasárnap.

Jól láthatóan felgyorsultak az események a deal körül, amit az is indokol, hogy a a Twitternek nem sikerült más felvásárlási ajánlatot találni,

hiába állapodott meg erről Muskkal még a múlt héten. Ez a kitétel lehetővé tette volna, hogy akkor is tárgyalhat másokkal, ha már előzetesen elfogadta az eredeti felvásárlási ajánlatot.

Borítókép: Elon Musk / Wikimedia