F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Leállították az egyik projektjüket, több mint 200 embert rúgott ki az Apple

Évekig küzdött érte, majd most kukázta önvezető autó projektjét az Apple – ezzel együtt pedig ki is rúgott cirka 200 dolgozót, írja a CNBC.

A leépítéseket az Apple is megerősítette, bár a cég fontosnak tartotta kiemelni, hogy a menesztett alkalmazottakon túl azért akadt pár dolgozó, akik a cég egyéb divízióiban kapnak állást.

A kutya sem veszi az iPhone-okat, az Apple pedig már rég nem egybilliódolláros cég

A Project Titan néven futó fejlesztésnek egyébként is viharos múltja van. Az Apple eleinte más önvezető technológiákat fejlesztő cégek mérnökeit csábította át magához, majd sokáig látszólag semmi eredményt nem mutatott fel, mire 2016-ban bejelentették, hogy az addig keringő állítólagos tervekkel ellentétben nem saját autót építenek, hanem csak automatizált rendszert dolgoznak ki, amit bármely autógyártó licencelhet majd.

A munka az akkori, első leépítési hullám ellenére tovább folyt, de most vége a projektnek – igaz, az Apple szóvivője szerint az almás cég „továbbra is hisz az automatizált rendszerekben”, illetve „a csapat 2019 folyamán a kulcsfontosságú területekre fókuszál majd”.

Egyetlen éjszaka alatt 55 milliárd dollárt bukott az Apple. Van még kiút a válságból?

Hogy ezek a területek pontosan melyek, nem tudatta a cég, de tekintve, hogy az Apple-re eléggé rájár a rúd mostanában, esélyes, hogy maradnak a kaptafánál, és új irányvonalak helyett inkább a telefonokra és számítógépekre koncentrálják az erőforrásokat.

No meg az olyan kütyük is fontos szerepet játszhatnak a cég életében, mint az Apple Watch: Tim Cook az egészségügyet jelölte meg, mint fontos új területet, az okosóra legújabb generációját pedig pontosan efféle funkciókkal látták el.

Itt a szeptember, menetrend szerint támadja az Apple a pénztárcánkat

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő