Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Furcsa tárolókat találtak a Tesla építkezésén, büntetést kaphat Musk

Gőzerővel épül az első európai Tesla-gyár a Berlin melletti Grüneheide-ban, bár még nem kapott meg minden engedélyt az üzem. Musk már többször is beleütközött az amerikainál szigorúbb európai szabályozásba, most éppen egyes tárolók megépítése miatt szabhatnak ki bírságot a német hatóságok.

A Der Spiegel beszámolója szerint a brandenburgi környezetvédelmi hatóság vizsgálja két zöld szervezet bejelentését, amely szerint engedély nélkül építettek tárolókat a 7 milliárd dolláros beruházásból megvalósuló európai Gigafactory területén.

A helyszíni ellenőrzésen kiderült, hogy három darab, különböző folyadékok – például hűtőfolyadék – tárolására szolgáló építményről van szó,

amelyek kivitelezése engedély nélkül történt, mondta Sebastian Arnold, a brandenburgi Környezetvédelmi Minisztérium szóvivője. A hatóságok megtiltották a használatba vételt, és eljárás indult az ügyben. Azt egyelőre nem tudni, mekkora büntetést kapnak Muskék; ők nem nyilatkoztak az ügyben.

A Spiegel azt írta, korábban is voltak gondok az építkezésen, mert a Tesla szintén engedély nélkül fektetett le csöveket a föld alá. Teslás-körökből azonban tudni lehet, hogy a Tesla azt hitte, egy korábbi engedélyük a föld alatti, de a talajvízszint feletti építkezésekre is vonatkozik.

A gyár hamarosan elkészül: eredetileg idén nyáron már termelnie kellett volna, de csúszik a start, 2021 év végén gördülhetnek le az első európai Teslák.

Oszd meg!