Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Musk Németországban – Év végén startol az első európai Tesla gyár

Miközben egy egyszavas Tweettel bedönti a Bitcoin árfolyamát, Elon Musknak még az épülő, első európai Tesla gyár látogatására is van ideje a a Berlin melletti Grünheidében.

A hírt Jörg Steinbach (SPD), Brandenburg gazdasági minisztere jelentette be egy vasárnapi posztban. „A Tesla május 14-én pénteken arról tájékoztatott, hogy Elon Musk hamarosan a grünheidei gyárunkba látogat” – írta a miniszter a Musk által is előszeretettel használt felületen, amit kiszúrt a Reuters.

A német Tagesspiegel című újság úgy tudja, hogy Musk (aki múlt héten jelentette be, hogy Asperges-szindrómás) gépe vasárnap landolt Berlinben, de a Tesla nem kommentálta az értesülést.

Elon Musk Asperger-szindrómás. Mit jelent ez valójában?

Több oka is lehet a csúszásnak

A Tesla a múlt hónapban jelentette be, hogy csúszik az első európai gigaüzemük, a Gigafactory megnyitása, és az eredetileg július 1-jére tervezett megnyitót végül 2021 végén tartják.

Az Automobilwoche korábbi cikke szerint maga Elon Musk adott hat hónap haladékot a Gigafactory befejezésére, ahol csak az év végén indulhat el a termelés.

A Tesla a késést elsősorban azzal indokolta, hogy egy különálló akkumulátorgyárat is épít az üzem mellett, ami pedig több hónapos csúszást okoz.

A cégnek az európai bürokráciával is küzdenie kell, az engedélyezési eljárások is elhúzódtak.

Korábban elhangzottak nagy ígéretek

Akár 300 ezer eurós kezdő fizetést is adhat a Tesla a német gyárában, de ehhez valami „különlegeset” és komoly munkatapasztalatot várnak el –írtuk korábban a Forbes.hu-n.

A Handelsblatt online kiadásában akkor azt írták, hogy ehhez a fizetéshez  legalább nyolc év munkatapasztalatot és valami „különlegeset” kell magával hoznia a munkavállalónak, aki a gyártásirányítási vezetője akar lenni a Tesla gigagyárának a Berlin melletti Grünheidében.

A pozícióban emellett jól kell tudni dolgozni nyomás alatt, és el kell viselni, hogy akár éjszakánként is fontos ügyekben kereshetik telefonon.

A Handelsblatt megszólaltatott több, az autópiacon és gyártásban járatos szakértőt, akik szerint az új gyár más vezető pozícióiban a reálisan elvárható fizetés évi 150-200 ezer euró körül mozog majd.

Akár 300 ezer eurós kezdő fizetést is adhat a Tesla a német gyárában

 

 

Oszd meg!